Kvůli výpadku Facebooku měl problémy i Oculus
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Kvůli výpadku Facebooku měl problémy i Oculus

Kvůli výpadku Facebooku měl problémy i Oculus

Radek Raudenský

Radek Raudenský

5. 10. 2021 09:40 2

Většina z nás denodenně používá sociální sítě nebo alespoň komunikační platformy WhatsApp, a většinu z nás tak včera postihl výpadek služeb spadajících pod Facebook. Nefungovala samotná sociální síť, Instagram ani WhatsApp. Když tak nemá člověk možnost porozhlédnout se po sítích, možná by si chtěl něco zahrát, třeba ve virtuální realitě – i tady ale čekal problém.

Reklama

  • Včerejší výpadek Facebooku zasáhl i majitele headsetů od Oculu
  • Některým se nenačetly knihovny, další nemohli stahovat hry

Už před pár měsíci totiž Facebook nechal do headsetů Oculus implementovat zásadní funkci – nutnost přihlašovat se přes svůj Facebook účet. A to byl samozřejmě problém. Několik hráčů si tak stěžovalo, že se během výpadku nenačítaly knihovny her nebo nebyl dostupný obchod ke stažení nové hry.

Během těchto pár hodin se bohužel našli i takoví smolaři, kteří si headset Quest 2 právě koupili a poprvé rozbalili – během výpadku ale měli smůlu, headset totiž nešel nastavit bez přihlášení do Facebookového účtu. Pro majitele Oculus headsetů, kteří už tak nebývají ze spojení s Facebookem příliš nadšení, jde o další argument, proč je tak blízké spojení výrobce headsetů a mezinárodního giganta spíše na škodu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama