Dual Entitlement už není tak vstřícný. Novější verzi FIFA 22 si můžete vyzvednout jen pokud si koupíte dražší edici
i Zdroj: Electronic Arts
FIFA 22 Novinka Dual Entitlement už není tak vstřícný. Novější verzi FIFA 22 si můžete vyzvednout jen pokud si koupíte dražší edici

Dual Entitlement už není tak vstřícný. Novější verzi FIFA 22 si můžete vyzvednout jen pokud si koupíte dražší edici

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

12. 7. 2021 17:51

I pro letošní ročníky virtuálních sportů si EA Sports připravili příjemnou funkci Dual Entitlement, v češtině Dvojí nárok. Ta umožňuje bezplatný upgrade na verzi hry pro novou generaci konzolí. Majitelé té předchozí (Xbox One, PlayStation 4), kteří se rozhodnou koupit nový stroj (Xbox Series, PlayStation 5), tak nemusí zároveň pořizovat novou verzi titulu. Letos to ale má jeden nezanedbatelný háček.

Reklama

  • Nabídka tzv. Dvojího nároku letos platí pouze pro nejdražší edici FIFA 22
  • Majitelé standardní verze si musí na Xbox Series nebo PlayStation 5 hru koupit znovu

Zatímco u FIFA 21 nerozhodvalo, jakou edici hráč vlastní, Dvojí nárok bude letos dostupný jen pro majitele dražší Ultimate Edition. Ta oficiálně vyjde na 2599 českých korun. Pokud si na Xbox One nebo PlayStation 4 koupíte klasickou edici za zhruba 1850 korun, a později vyměníte konzoli za novou, nákup nové verze vás nemine. Společnost EA na to poukázala ve svém blogovém příspěvku. Důvod ke změně neuvedla.

Lze předpokládat, že se změny budou týkat řady hráčů. Konzole nové generace jsou totiž i po více než půl roce od vydání stále relativně nedostatkovým zbožím a někteří hráči teprve čekají na možnost upgradu, případně čekají na první slevové akce nebo na vánoční sezónu (třeba pokud sami nevydělávají a novou konzoli si přejí pod stromeček). Právě pro takové hráče je možnost bezplatného přechodu na lepší verzi hry vítanou nabídkou.

Stejná situace platí i u příbuzného Madden 22. O NHL 22 zatím nic nevíme, přičemž předchozí ročník na nové generaci konzolí nevyšel, takže ani neznáme precedens. Dále stále není jasné, zda vůbec vyjde NBA Live 22.

FIFA 22 vychází na PC, Xbox One, Xbox Series, PlayStation 4, PlayStation 5 a Stadia 1. října.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama