Došlo k představení EA Sports WRC. Rallye od Codemasters odstartuje začátkem listopadu
i Zdroj: Codemasters / Electronic Arts
Novinka Došlo k představení EA Sports WRC. Rallye od Codemasters odstartuje začátkem listopadu

Došlo k představení EA Sports WRC. Rallye od Codemasters odstartuje začátkem listopadu

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

6. 9. 2023 08:00

Jak bylo slíbeno, tak se také stalo. Společnost Electronic Arts oficiálně představila titul EA Sports WRC, který by měl potěšit všechny milovníky závodních simulátorů.

Reklama

  • EA Sports WRC vyjde 3. listopadu na PC a konzolích současné generace
  • Hra nabídne 17 oficiálních tratí světového šampionátu
  • Závodit se bude i ve střední Evropě
  • Autoři spojují Unreal Engine 5 s fyzikou série Dirt Rally

Na hře pracuje britské studio Codemasters, které se v minulosti staralo o F1, Grid, Dirt Rally a mnoho dalších závodních sérií. Ne nadarmo se o nich mluví jako o mistrech svého oboru. EA Sports WRC by dle tiskové zprávy mělo kombinovat sílu technologie Unreal Engine 5 s fyzikou série Dirt Rally.

Codemasters jsou definitivně součástí EA
i Zdroj: Hrej.cz

Codemasters jsou definitivně součástí EA

Společnost Electronic Arts oficiálně uzavřela akvizici britského studia Codemasters. Celková částka se vyšplhala na 1,2…

18. 2. 2021 14:02
2

Hra bude obsahovat 10 současných vozů v kategoriích WRC, WRC2 a Junior WRC a k tomu 68 ikonických mašin. Ty se projedou na 17 oficiálních tratích světového šampionátu, po vydání hry dojde také na lokality ve střední Evropě. Prostřednictvím režimu Moments pak bude možné zavzpomínat na vybrané historické události.

Během vývoje se autoři snažili vylepšit model řízení, virtuální závodníci se mohou těšit na vyšší přesnost a hlavně autentický zážitek z jízdy. Chystá se dokonce režim Builder, který umožní postavit si vlastní rallye speciál. Multiplayer pojme až 32 hráčů, připravuje se i komunitní režim Clubs.

„Tohle je rallye hra, kterou jsme vždycky chtěli vytvořit. Kombinuje hluboké znalosti a zkušenosti našeho studia a sílu oficiální licence WRC představující vrchol rallye motorsportu,” prohlásil kreativní ředitel Ross Gowing. „Nový engine nám umožnil posunout rallye až na hranici toho, co je považováno za možné.”

EA Sports WRC přijede 3. listopadu na PC a konzole PlayStation 5 a Xbox Series. Pokud si však hru předobjednáte, můžete se projet už 31. října v rámci předběžného přístupu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama