Došlo k fúzi Xzone a Game Expres
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Došlo k fúzi Xzone a Game Expres

Došlo k fúzi Xzone a Game Expres

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

28. 7. 2015 11:11 35
Reklama

Dva z největších specializovaných prodejců počítačových a konzolových her na českém internetu – Xzone a provozovatel GameExpres, firma Expres Stores – spojují své síly do jedné společnosti. Prostřednictvím tiskové zprávy to před krátkou chvílí oznámil jednatel a spolumajitel Xzone Martin Schovanec.

Spojení obou firem pod hlavičku Xzone proběhlo výměnou za podíly ve společné firmě, které jsou po fúzi rozloženy následovně: Martin Schovanec 30 %, Jiří Pospíšil 20 %, Jan Hanuš 20 %, Bohuslav Schovanec 15 % a Ladislav Hadač 15 %. Fúzí pak vznikne firma s celkovými tržbami přes 140 milionů Kč, čímž se z Xzone stane s převahou druhý nejsilnější hráč na českém trhu.

Martin Schovanec pak v tiskové zprávě poukázal na to, že současný stav, kdy na českém trhu působí cca 40 specializovaných prodejců, je dlouhodobě neudržitelný a šanci mají jen velké a silné firmy. Xzone navíc získá spojením s Expres Stores přístup na slovenský trh, kde je druhá jmenovaná firma jedním z hlavních prodejců, a samozřejmě i dlouholeté zkušenosti.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama