Dorfromantik opouští režim předběžného přístupu. Autoři připravili nové režimy a čerstvý hudební podkres
i Zdroj: Toukana Interactive
Novinka Dorfromantik opouští režim předběžného přístupu. Autoři připravili nové režimy a čerstvý hudební podkres

Dorfromantik opouští režim předběžného přístupu. Autoři připravili nové režimy a čerstvý hudební podkres

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

3. 5. 2022 08:45

Odpočinkový Dorfromantik nás zaujal během minulého roku, hře jsme se dokonce věnovali ve vysílání. Tehdy se však jednalo o režim předběžného přístupu, který autoři z berlínského studia Toukana Interactive konečně opouští.

Reklama

  • Dorfromantik se překlopil do plné verze
  • Hra obsahuje několik nových herních režimů
  • Autoři také přepracovali uživatelské rozhraní a připravili další hudbu
  • Hra je k dispozici na Steamu

Princip je opravdu jednoduchý. V balíčku jsou kartičky, na nichž se objevují stromy, domy, pole. Ty mohou být na herní ploše umístěny kamkoliv. Ale třeba železniční trať už musí navazovat na jiné koleje, které jsou na mapě naznačeny, stejné pravidlo platí i pro řeku. Je také potřeba plnit menší úkoly, například vybudovat město, rozšířit vodní toky nebo zdejší lesy, aby se vám odemkly nové kartičky. 

S plnou verzí samozřejmě došlo na několik podstatných novinek. Autoři například připravili čerstvou hudbu, což potěší především stavitele, jimž se ta stávající oposlouchala. 

K tomu tvůrci připojují nové herní režimy. Pokud nemáte čas na zdlouhavé herní seance, zřejmě oceníte rychlý režim, v němž je počet karet limitován na 75. Jedna hra tím pádem zabere maximálně 10 minut. Pokud naopak hledáte výzvu, Hard Mode je ta správná volba. Monthly Mode pak každý měsíc nabídne unikátní soubor pravidel. 

Patrně nejdůležitější je však režim, v němž si můžete sami nakonfigurovat konkrétní prvky, třeba časový limit, obtížnost úkolů nebo pravděpodobnost, že se objeví konkrétní karty. Hra se dočkala i přepracovaného uživatelského rozhraní, také by měla být o poznání stabilnější a plynulejší. O tom už se ale musíte přesvědčit sami. Dorfromantik najdete na Steamu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama