Dontnod tvoří 6 her, nechce být jako Telltale
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Dontnod tvoří 6 her, nechce být jako Telltale

Dontnod tvoří 6 her, nechce být jako Telltale

Radek Raudenský

Radek Raudenský

6. 11. 2020 13:31 1
Reklama

Když bychom chtěli odkázat na studio tvořící příběhové hry, v minulosti bychom odkázali nejspíše na Telltale. To se ale zhroutilo do bankrotu a dnes tak slouží jako takovou malou modlou příběhovek studio Dontnod. Od toho jsme se dočkali dvou dílů Life is Strange, nedávno dorazilo na naše obrazovky i Tell Me Why. Nejsou to ale jediné hry – francouzští vývojáři vytvořili i Remember Me, Vampyr a chystají hororovku Twin Mirror.

V rozhovoru pro web VentureBeat jsme se ale dozvěděli, že v nitru studia se pracuje na spoustě dalších her. Kromě Twin Mirror jde celkem o dalších 5 projektů. Rozhodně ale nejde o pouze příběhové hry, vývojáři se totiž nechtějí zaseknout u jedné věci.

„Nechceme zůstat u jednoho po celou dobu. Jsme inovativní. Neustále se objevujeme co se týče kvality, mechanismů a technologie. Hledání nových cest k vyprávění příběhů je velmi důležité.“ V rozhovoru se ředitel Dontnodu Oskar Guilbert zmiňuje třeba o akčním RPG nebo interaktivních fikcích – to jsou žánry, do kterých by se tým rád pustil.

Guilbert se odkázal i na to, že se chce neustále posouvat a vyhnout se tak osudu Telltale. Zvětšující se produkci by mělo pomoct nové studio v Montrealu s 50 zaměstnanci.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama