Dle Satya Nadelly nyní Xbox vládne prodejům, v kvartálu byl nejlepší konzolí nové generace
i Zdroj: Wikimedia Commons
Novinka Dle Satya Nadelly nyní Xbox vládne prodejům, v kvartálu byl nejlepší konzolí nové generace

Dle Satya Nadelly nyní Xbox vládne prodejům, v kvartálu byl nejlepší konzolí nové generace

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

27. 4. 2022 09:38

Během pravidelného výkazu příjmů pro investory se šéf společnosti Microsoft Satya Nadella pochlubil, že se konzolím Xbox Series daří nadmíru dobře. V uplynulém kvartálu měly číselně překonat konkurenční PlayStation 5 a stát se tak nejlépe prodávaným hardwarem nové generace na trhu.

Reklama

  • Konzole Xbox Series dle Microsoftu přeprodaly kvartálně konkurenční PlayStation
  • Značka Xbox zažila prodejně nejlepší březen od éry Xboxu 360
  • To potvrzují i nezávislí analytici, Switchů se ale prodalo víc

Dle o něco starších dat analytiků NPD byla platforma Xbox na americkém trhu skutečně dolarově nejvýdělečnější jak v rámci března, tak v rámci prodejního kvartálu. Nintenda Switch se nicméně prodalo více z hlediska kusů. Výše zmíněné tvrzení Microsoftu platí nejen pro USA, ale i pro Kanadu a Západní Evropu. Zmínka o “konzolích nové generace” nicméně zřejmě naráží na to, že se Switch prodává dobře kusově i v Evropě.

Tak jako tak se jazýčky vah v souboji PlayStationu a Xboxu po roce a půl od vydání konzolí nové generace poprvé převrátily na stranu amerického výrobce. Xbox dokonce zažil nejlepší březnové prodeje od éry Xboxu 360. V této souvislosti je však nutné připomenout, že výchozí pozice obou výrobců není tak úplně stejná. Současná generace konzolí se totiž stále potýká s nedostatkem skladových zásob, to ale obecně neplatí pro levnější Xbox Series S a v poslední době je i Xbox Series X k dostání poměrně často. Pro zájemce je tedy v posledních měsících v praxi jednodušší koupit konzoli Xbox, než konkurenci.

Dle posledních dostupných zdrojů Microosft vyexpedoval zhruba 12 milionů kusů konzolí Xbox Series, zatímco Sony k zákazníkům vyslal 17,3 milionu kusů konzolí. Obě čísla pocházejí ze začátku letošního roku, ve skutečnosti tedy budou vyšší.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama