Destiny mění dabéra. Zesnulého Reddicka v roli Zavaly nahradí Keith David, hlas Andersona z Mass Effectu
i Zdroj: Bungie, Jonny Marlow CPi syndication (koláž)
Destiny Novinka Destiny mění dabéra. Zesnulého Reddicka v roli Zavaly nahradí Keith David, hlas Andersona z Mass Effectu

Destiny mění dabéra. Zesnulého Reddicka v roli Zavaly nahradí Keith David, hlas Andersona z Mass Effectu

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

11. 8. 2023 10:50

Vývojáři druhého Destiny se po několika měsících vyrovnávají s následky úmrtí Lance Reddicka. Herec a dabér, jenž pro tým až do letošního března propůjčoval hlas klíčové postavě Destiny, velitele Zavala, bude ve své roli dabéra nahrazen. Vývojáři ze studia Bungie oznámili, že místo zesnulého herce nově převezme herec Keith David.

Reklama

  • Studio Bungie oznámilo, že bude měnit dabéra velitele Zavaly v Destiny 2
  • Zesnulého Lance Reddicka nahradí od dodatku The Final Shape dabér a herec Keith David
  • Zpětné přetáčení již vytvořených replik se však konat nebude

V nově zveřejněném příspěvku Bungie uvádí, že Zavala byl pro celou sérii Destiny vždy "ústřední" postavou a také jí zůstane v následujících letech. Současně s tím ovšem zdůrazňují, že nehodlají narušovat odkaz Reddicka. Všechny repliky, které tak pro hru tento herec před svou smrtí nahrál, nebudou zpětně přepracovávány, ale naopak zachovány jako jeho památka a také odkaz jeho díla.

Nečekaně zemřel herec Lance Reddick. Zahrál si v Quantum Break, Destiny nebo Horizon Zero Dawn
i Zdroj: Gage Skidmore / Flickr

Nečekaně zemřel herec Lance Reddick. Zahrál si v Quantum Break, Destiny nebo Horizon Zero Dawn

Ve věku 60 let zemřel herec Lance Reddick. Ten se proslavil seriálovou i filmovou tvorbou, zároveň si ale zahrál nebo…

17. 3. 2023 20:51
6

Změna nastane z tohoto důvodu až u chystaného rozšíření The Final Shape, které vyjde někdy příští rok. Zavalovy anglické repliky budou od toho momentu namlouvány již zmíněným Davidem, jenž se do mysli zapsal jako veterán série Mass Effect nebo Halo.

V obou značkách měl důležité postavení, které plynulo i z jeho velké zkušenosti z filmové branže. Z původních tří Mass Effectů si jej určitě totiž vybavíte jako výrazný hlas kapitána Andersona, který se později stal i admirálem. Kdežto v sérii Halo zase jako památný hlas Arbitera Thel' Valdama – tedy soka a později i spojence vašeho Master Chiefa.

„Je mi ctí pokračovat ve skvělé práci Lance Reddicka v roli Zavaly," uvedl David. „Lance skvěle vystihl smysl pro integritu této postavy. Mým záměrem je v této práci nadále pokračovat."

Mezi hry, v nichž David svůj talent dále nechal promluvit, nepatří však jenom tyto dvě série. Zmíněn může být např. i zlovolný duch Vhailor v Planescape: Torment, který mohl být dokonce i členem vaší družiny. Dále seržant Foley z Call of Duty: Modern Warfare 2 (2009), který se účastnil misí za americké Rangery. A nakonec také viceprezident Keith David v Saints Row 4, jenž byl zčásti parodií na řečeného Andersona.

V rámci filmové a seriálové produkce jde pak ale samozřejmě ještě o více prací, které lemují letitou historii herce. Jen namátkou proto vyberme třeba klasický film Věc, kde si David zahrál roli Childse, seriál Rick a Mort nebo také animák Čas na dobrodružství.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama