Vývojáři ze studií Bungie i Guerrilla uctívají památku zesnulého herce Lance Reddicka. Po jeho nečekaném úmrtí ctí odkaz herce i hráči druhého Destiny
i Zdroj: Jeff Vespa
Novinka Vývojáři ze studií Bungie i Guerrilla uctívají památku zesnulého herce Lance Reddicka. Po jeho nečekaném úmrtí ctí odkaz herce i hráči druhého Destiny

Vývojáři ze studií Bungie i Guerrilla uctívají památku zesnulého herce Lance Reddicka. Po jeho nečekaném úmrtí ctí odkaz herce i hráči druhého Destiny

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

19. 3. 2023 09:00

Během tohoto týdne jsme vás museli spravit o nešťastné skutečnosti, že zábavní průmysl přišel v nečekaném čase o další jméno ze svých řad. Lance Reddicka, jenž v rámci herního angažmá zvrátil např. postavu velitele Zavaly v Destiny 2 nebo působil jako Sylens v sérii Horizon, byl nalezen mrtev tento pátek ve věku 60 let. V návaznosti na zprávu o jeho vysoce nečekané, leč podle prvních informací přirozené smrti, vydala vývojářská studia Bungie i Guerilla Games prohlášení na památku hereckého veterána. Totéž učinili i někteří hráči.

Reklama

  • Vývojářská studia za hrami Destiny a Horizon vydali oficiální prohlášení v reakci smrt Lance Reddicka
  • Svým vlastním způsobem uctili památku herce i početní hráči Destiny 2

Lance Reddick, který ztvárnil právě velitele Zavalu, měl v rámci videoher již podle naší původní zprávy bohaté obsazení, které sahá dalece za hranice Destiny. Mimo jiné figuroval ve starších titulech, jako bylo 50 Cent: Blood on the Sand, Payday 2, Quantum Break, John Wick Hex, ale také v již naznačené sérii Horizon, tj. Horizon Forbidden West a Horizon Zero Dawn.

Coby postava Zavaly měl ovšem nejikoničtější postavení. Na starosti měl po dobu celých devíti let existence Destiny všechny vojenské operace Guardianů, kdy je vedl např. při taženích, jako bylo Taken War i Red War, či v rámci jednotlivých dodatků. Od doby, co se objevily první vzkazky o hercově smrt, došlo proto na hlasité reakce zejména od komunity Destiny. Hráči před velitelovo postavou např. vzdávali hold tím, že s ním stáli v pozoru, nebo s ním trávili čas pokleknutím, aby uctili jeho památku.

Co se týče obou výše řečených studií vývojářů, která s hercem ještě v nedávné době úzce spolupracovala, ta uvedla svá vyjádření na Twitteru. Prostřednictvím sociální sítě popsali lidé z Bungie i Guerrilla jak soustrast se všemi pozůstalými, tak i společně strávený čas, který s hercem měli.


Guerilla Games: 

„Děkujeme ti, Lance Reddicku, za vše, co jsi ze sebe dal do postavy Sylense; za to, že ses s námi podělil o svůj nekonečný talent a moudrost; za tvou velkorysou vřelost, nenapodobitelné působení na scéně; a také za tvůj hluboký dopad nejen jako součást našeho hereckého obsazení, ale také v naší komunitě. Bylo nám ohromnou ctí s tebou spolupracovat. Budeš nám chybět. 

Jeho blízkým tímto vyjadřujeme upřímnou soustrast.

Odpočívej v pokoji.“

Bungie: 

„Lance Reddick byl ikonou herního světa Destiny, a co je ještě nejdůležitější, stejný byl i při osobním setkání. Jeho láska k naší komunitě zazářila ve veliteli Zabalovi skrze jeho nekompromisní nasazení pro řemeslo a vyzařující laskavost, která se dotýkala jeho okolí. Říct, že nám bude chybět, je vskutku nedostatečné vyjádření našich pocitů. Současně je ale neméně pravdivé.

Odpočívej v pokoji, Lanci.


Své vlastní vyjádření přinesli vedle samotných studií také někteří herci či tváře videoherní profese. Příkladem je Ashly Burch (herečka Alloy), Shawn Ashmore (představitel hrdiny Quantum Break) a také dabér Nolan North.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama