Další obětí nezájmu hráčů je tahová střílečka Lemnis Gate. Hra projde vypnutím serverů a na PC nebude ani hratelná
i Zdroj: Ratloop Game
Novinka Další obětí nezájmu hráčů je tahová střílečka Lemnis Gate. Hra projde vypnutím serverů a na PC nebude ani hratelná

Další obětí nezájmu hráčů je tahová střílečka Lemnis Gate. Hra projde vypnutím serverů a na PC nebude ani hratelná

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

12. 3. 2023 07:05

Taktická multiplayerová střílečka Lemnis Gate, vytvořená studiem Ratloop Game a vydavatelem Frontier Developments Frontier Foundry, se po necelých dvou letech zbavuje provozu serverů. Online střílečka z pohledu první osoby bude stažena z prodeje 11. dubna, přičemž její online služby pak budou ukončeny o měsíc později, 11. července.

Reklama

  • Tahová multiplayerová střílečka Lemnis Gate projde letos vypnutím serverů
  • K události dojde 11. července, a to po stažení hry z prodeje 11. dubna
  • Hráči, kteří si hru zakoupili na konzolích, budou moci pokračovat ve využití lokálního multiplayeru a tréninku; hráči na PC nikoli

„Chceme vám všem poděkovat za podporu, kterou jste nám s Lemnis Gate věnovali a přidali se k nám na mnoho neuvěřitelných zápasů," stojí ve společném prohlášení autorů i vydavatele, které – jak uvádí VGC – je vůbec první aktualizací hry na Steamu od prosince 2021. „Opravdu rádi jsme viděli vaše nadšení pro hru, mysl ohromující strategie, které jste vytvořili, a to, jak jste přijali tento inovativní pokus v žánru FPS.“

Změna se týká všech platforem, kde hra v roce 2021 vyšla, tj. PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series a PC, přičemž dle platformy budou dostupné jiné funkce. V závěru příspěvku se totiž píše, že zatímco konzoloví hráči "budou mít i po červenci 2023, kdy dojde k vypnutí hry, přístup k místnímu multiplayeru a tréninkovým režimům", hráči na PC nebudou po tomto datu moci hrát vůbec.

Vývojáři sice neřekli, proč k vypnutí serverů přistupují, nicméně – jak podotýká magazín Eurogamer – alespoň rychlý pohled na počet hráčů udělá obrázek zřejmě každému. Hra podle databáze SteamDB dosáhla svého vrcholu s pouhými 802 souběžnými hráči (16. září 2021), přičemž již jeden rok zápolí i s tím, aby ji hrálo denně alespoň 20 souběžných hráčů.

Zajímavé je, že sledovanost hry na Twitchi také stagnovala. Až do včerejšího oznámení, které přirozeně vzbudilo jistý zájem, byl denní počet souběžných diváků po dlouhé měsíce jen v řádu desítek, někdy i jednotek diváků. Což jak se asi shodneme, není příliš.

Samozřejmě, asi je také konečně na řadě říci, čím hra byla a co byla její premise. Lemnis Gate totiž působilo docela kreativně, ačkoli pro hráče ne lákavě. V rámci stříleček z pohledu vlastních očí se chtěla od zbylé konkurence odlišit tím, že jako nadstavbu futuristické akce přidala i tahový element do 1v1 a 2v2 zápasů, kdy hráči v aréně měli jen 25 sekund na provedení akce, jako je střelba, manipulace s časem nebo pohyb postavy. Poté, co se tak stalo, došlo k zahájení dalšího kola.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama