Další Assassin’s Creed má údajně přinést menší svět a více stealthu, mohl by se odehrávat v Bagdádu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Další Assassin’s Creed má údajně přinést menší svět a více stealthu, mohl by se odehrávat v Bagdádu

Další Assassin’s Creed má údajně přinést menší svět a více stealthu, mohl by se odehrávat v Bagdádu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

9. 2. 2022 18:12 2

Agentura Bloomberg přinesla řadu zatím nepotvrzených informací o připravovaném dalším díle série Assassin’s Creed. Dle zdrojů Jasona Schreiera by měl projekt s kódovým označením Rift přinést řadu změn, původně byl přitom plánován jako rozšíření zatím posledního dílu s podtitulem Valhalla. Dle sdělení by hra měla potěšit příznivce komornějších příběhů a plížení.

Reklama

  • Ubisoft údajně pracuje na menším, stealthovějším Assassin's Creedu
  • Má se soustředit na mládí Basima v Bagdádu
  • Dost možná se vrátí ke kořenům série
  • Provizorně nazvaný Rift má zřejmě zaplnit obsahové prázdno Ubisoftu

Novinka, plánovaná na konec letošního nebo na příští rok, údajně přinese menší svět. Dojde tak k odklonu od současného stylu rozsáhlých RPG v obřích světech s desítkami vedlejších úkolů a činností. Příběh by měl navazovat na Valhallu, hlavní roli si tedy střihne cestovatel časem Basim. Uvidíme však střípky z jeho mládí, tedy období odhadem kolem roku 840 nebo 850 našeho letopočtu. Dle informací Eurogameru se hra odehrává v jeho domovině, Bagdádu (dnešní Irák). Mapa hry by měla mít rozměry zhruba jednoho většího regionu z Valhally nebo Odyssey. To vše naznačuje, že by mohlo jít o jakýsi drobnější prequel, který nás má nachystat na připravovaný live-service Assassin’s Creed Infinity.

Dalším krokem “návratu ke kořenům” by mohl být větší důraz na plížení a obecně na stealth. Ten hrál naposledy výraznější roli v Unity a Syndicate, rebootovaná trilogie ho využívala spíše jako hratelnostní doplněk.

Vývoj je dle slov zdrojů, které si nepřály být jmenovány, poměrně divoký. Ubisoft během posledního roku odpískal nebo přepracoval celou řadu menších rozšíření pro Valhallu. Zmiňované Infinity je ještě daleko a vývoj dalších titulů z repertoáru nejde úplně podle plánu. Rift by tak teoreticky mohl být menším výplňovým pokračováním, aby měl francouzský vydavatel svým fanouškům co nabídnout.

Assassin's Creed odhaluje největší DLC ve své historii. Dawn of Ragnarok nás v roli Ódina zavede do světa ohně a ledu
i Zdroj: Hrej.cz

Assassin's Creed odhaluje největší DLC ve své historii. Dawn of Ragnarok nás v roli Ódina zavede do světa ohně a ledu

Série Assassin’s Creed se sice snažila držet se historické přesnosti a správného vyzobrazení, vývojáře to ale vždy táhlo k…

13. 12. 2021 20:18
4

V současnosti studio finišuje vývoj obřího rozšíření Dawn of Ragnarok pro Assassin's Creed Valhalla. Spekulace odmítlo jakkoliv komentovat.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama