Původní zakončení Assassin's Creed mělo vzít Desmonda na cestu vesmírnou lodí, z plánu ale sešlo
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Původní zakončení Assassin's Creed mělo vzít Desmonda na cestu vesmírnou lodí, z plánu ale sešlo

Původní zakončení Assassin's Creed mělo vzít Desmonda na cestu vesmírnou lodí, z plánu ale sešlo

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

22. 1. 2022 11:05

Série Assassin's Creed stačila za léta urazit již úctyhodnou cestu. Vezmeme-li zavděk pouze hlavní sérii, nejzásadnější část příběhu pro mnoho z nás zřejmě tvoří linie s Desmondem. Cesta přes renesanční Itálii, Konstantinopoli až po vyústění v kulisách americké občanské války byla pro řadu hráčů posledním momentem, kdy si slavná značka ještě držela identitu. Podle nejnovějších zpráv se ovšem zdá, že i její zakončení mělo být odlišné.

Reklama

  • Assassin's Creed měl nabídnout jiné vyústění příběhu Desmonda
  • Jeho údělem mělo být odcestovat na jinou planetu a převzít roli biblického Adama

Redaktoři Eurogameru v návaznosti na publikaci článku Larse de Wildta, studenta katolické univerzity v Lovani, upozorňují na jeho zpověď bývalých vývojářů série Assassin's Creed. V rámci jednotlivých rozhovorů byl informován, že tvůrce série Patrice Désilets a bývalý kreativní ředitel Alex Hutchinson zamýšleli třetí díl z amerického kontinentu ukončit konfliktem v současné době.

Desmond měl nenávratně skoncovat s Abstergem za využití znalostí obou svých předků – Ezia i Altaira – a ukončit tak boje mezi templáři a assassíny. Jelikož byla však hra z roku 2012 zároveň  provázaná z konspiračními teoriemi o konci mayského kalendáře, a tedy i konci světa, dějová linie měla vyústit letem na jinou planetu. Společně s Lucy Stillman měl Desmond na dalším světě založit novou civilizaci, jejímž prostřednictvím měla dvojice vstoupit do role biblického Adama a Evy.

Pochopitelně, ani u jedné z navržených myšlenek k realizaci nedošlo: Abstergo hraje v sérii stále důležitou roli a z odcestování na jinou planetu ve finále sešlo také; tedy máme-li soudit jen podle toho, co jsme měli možnost spatřit. Autoři Eurogameru se v tomto bodě totiž odkazují na provázání příběhu s Adamem a Evou v konečné sekvenci Assassin's Creed: Valhalla. Osobně můžeme přidat i další biblické motivy, jako je např. ikonické Jablko ráje, které sérii napříč díly pravidelně provází. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama