Čínské úřady zadržely téměř osm tun padělaných karet Pokémon, mířily do Evropy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Čínské úřady zadržely téměř osm tun padělaných karet Pokémon, mířily do Evropy

Čínské úřady zadržely téměř osm tun padělaných karet Pokémon, mířily do Evropy

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

25. 11. 2021 14:51

Šanghajští celníci na letišti Pudong zadrželi 7,6 tuny padělaných sběratelských karet Pokémon. Ty mířily z provincie Šan-tung do Nizozemí, odkud by pak pravděpodobně byly rozváženy dále na evropské trhy. Celníky zaujalo to, že dodávka zboží deklarovala, že obsahuje značku “Žádné”, okamžitě tedy na balíky padlo podezření z padělání.

Reklama

  • Celníci v Šanghaji zadrželi statisíce padělaných booster packů karet Pokémon
  • Mířily do Evropy
  • Případ zatím šetří

Nakonec vyšlo najevo, že neznámá společnost Qingdao Import and Export Co. do Nizozemí posílá statisíce balíčků karet označených jako Pokémon, především se španělskou lokalizací. Značka Pokémon ale podléhá ochranné známce i v Číně, jde tedy o porušení zákona a práv firem Nintendo, Creatures a Game Freak. Dle webu Pokeguardian, který o případu informoval, jde o jeden z největších “odlovů” padělaného zboží v historii šanghajského úřadu. Případ je zatím vyšetřován a nepadlo žádné konkrétní obvinění.

Dvacet rozměrných krabic obsahovalo celkem 400 tisíc balíčků s náhodným obsahem, tedy klasických booster packů, v booster boxech po 32 kusech. Lze těžko odhadovat, jakou by takové karty měly “cenu”, originální karty by ale v takovém množství vyšly na zhruba 52 milionů českých korun. Padělky ale obvykle bývají velmi nízké kvality, s tiskovými, designovými i gramatickými chybami. Samozřejmě také nemají žádnou hodnotu na sběratelském trhu a nelze s nimi ani vstupovat na řádně pořádané turnaje.

Sběratelské karty Pokémon v posledních letech opět narůstají na oblibě, v posledním fiskálním roce se jich (v originální distribuci) prodalo 3,7 miliardy kusů. K popularitě přispívá i zvýšený zájem influencerů, mezi nimi především kontroverzní internetové persony Logana Paula, který si velmi hodnotnou kartu Charizarda dokonce vzal do ringu v ostře sledovaném souboji se známým boxerem Floydem Mayweatherem.

Souboj Paula a Mayweathera měl herní stopu. YouTuber do ringu přinesl kartičku Charizarda
i Zdroj: Hrej.cz

Souboj Paula a Mayweathera měl herní stopu. YouTuber do ringu přinesl kartičku Charizarda

Ostře sledovaná boxerská exhibice mezi legendou sportu Floydem Mayweatherem a kontroverzní internetovou celebritou Loganem…

7. 6. 2021 11:20
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama