Souboj Paula a Mayweathera měl herní stopu. YouTuber do ringu přinesl kartičku Charizarda
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Souboj Paula a Mayweathera měl herní stopu. YouTuber do ringu přinesl kartičku Charizarda

Souboj Paula a Mayweathera měl herní stopu. YouTuber do ringu přinesl kartičku Charizarda

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

7. 6. 2021 11:20

Ostře sledovaná boxerská exhibice mezi legendou sportu Floydem Mayweatherem a kontroverzní internetovou celebritou Loganem Paulem byla nakonec zvláštním způsobem propojena se světem Pokémonů. Druhý zmíněný zápasník si totiž do ringu přinesl talisman v podobě velmi cenné sběratelské karty Charizarda. Opakovaně pak zmiňoval, že tím její cena narostla minimálně na hodnotu jednoho milionu dolarů.

Reklama

  • Logan Paul během své exhibice s Floydem Mayweatherem do ringu přinesl hodnotnou kartu Charizarda
  • Má to být jeho talisman
  • Sběratelský kousek zřejmě pořádně získal na ceně, Paul mluví až o milionu dolarů

Internetová persona, která se v posledních letech snaží probojovat do světa profesionálního boxu, měla Charizarda zavěšeného na krku a chlubila se s ním například na tiskových konferencích. Jde o kartu z první edice z roku 1999 v naprosto dokonalém stavu, kterou Paul koupil od známého sběratele Garyho Haase v říjnu loňského roku. Tehdy za unikátní kartu utratil 150 tisíc dolarů (v přepočtu zhruba 3,1 milionu českých korun). Dle jeho slov existují na světě jen tři stejně zachovalé identické karty.

V rozhovorech po zápase naznačil, že se rozhodl své peníze investovat do předmětů, které se postupem času zhodnocují a vydělávají mu další finance. Také podotkl, že od doby, kdy jeho karta získala ultimátní známku 10 při hodnocení stavu, dostal jeho život nový spád a všechno se mu daří. Kartu tedy považuje za svůj talisman, který mu přináší štěstí.

Zdroj: Showtime Sports / Kotaku
i Zdroj: Hrej.cz
Zdroj: Showtime Sports / Kotaku

Logan Paul se v uplynulém roce začal sběratelství karet Pokémon věnovat ve velkém. Na svůj youtube účet nahrál řadu videí, ve kterých objednává unikátní balíčky karet z přelomu tisíciletí a otevírá je. Některé kusy mají hodnotu desítek tisíc dolarů, díky zvýšenému zájmu o Pokémon Trading Card Game se navíc jejich hodnota dále zvyšuje.

Souboj boxerské legendy a slavného youtubera se uskutečnil dnes nad ránem středoevropského času na stadionu nedaleko Miami. Skončil remízou, Mayweather i přes výraznou převahu nedokázal Paula v osmi kolech knokautovat. Vzhledem k exhibiční povaze zápasu by ale za oficiálního vítěze nebyl v žádném případě prohlášený ani jeden z účastníků, u zápasu také chyběli rozhodčí. Mayweather ukončil profesionální kariéru v roce 2017 s rekordní bilancí 50 vítězství a žádné porážky. Logan Paul zatím pouze prohrál jeden profesionální zápas proti jiné internetové hvězdě, britskému youtuberovi KSI. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama