Pokémon Trading Card Game přichází i v čistě digitální podobě s TCG Live
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Pokémon Trading Card Game přichází i v čistě digitální podobě s TCG Live

Pokémon Trading Card Game přichází i v čistě digitální podobě s TCG Live

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

20. 9. 2021 19:39 2

Sběratelská karetní hra Pokémon Trading Card Game v posledních letech opět nabývá na popularitě. I díky řadě streamerů a celebrit, které se po hlavě vrhly do světa podepsaných prvních generací a spekulování s těmi nejdražšími kartičkami. Pokud vás ale sbírání kartonu moc nezajímá a chcete si spíše užívat tu skutečně herní část zážitku, je pro vás lepší variantou virtuální verze TCG. Třeba jako čerstvě oznámený Pokémon Trading Card Game Live.

Reklama


Zatímco příbuzná karetní hra Magic: The Gathering za posledních zhruba deset až patnáct let nabídla celou řadu velmi povedených, efektních a zábavných titulů, které karetní fenomén přenášely na obrazovky počítačů a telefonů, Pokémoni se dosud objevili jen v notně kostrbatém TCG Online, který byl určen pro webové prohlížeče. Dnešní době ale vládnou smartphony (a tablety), proto byl přechod barevných příšerek na novou platformu otázkou času.

Základem hry je nepřekvapivě nákup balíčků a stavba základního setu karet, se kterým následně hráči soupeří. Live zároveň nabídne sociální prvky v podobě úprav avatarů, denních úkolů nebo prvků monetizace včetně battle passů. Zatím není jasné, jak bude fungovat peněžní politika hry. Nejspíš bude možné veškerý obsah nakupovat skrze virtuální měnu získanou hraním, počítáme ale i s tím, že se objeví nějaké ty zkratky za skutečné peníze.

Alternativní metodou, zajímavou především pro fanoušky karetní předlohy, je možnost načítat skutečně kartičky a převádět je tak do své virtuální sbírky. Pokud jste tedy sběratel i ve skutečném světě, mikrotransakce vás nemusí zajímat skoro určitě.

Největší otazníky tak zatím visí nad datem vydání. Titul bude dostupný primárně na mobilních telefonech, ale také na počítačích a první globální betaverze by měla proběhnout koncem letošního roku. Konkrétnější datum ale zatím neznáme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama