Kadabra se asi opět objeví v Pokémon TCG
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Kadabra se asi opět objeví v Pokémon TCG

Kadabra se asi opět objeví v Pokémon TCG

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

30. 11. 2020 11:45
Reklama

Jednou z neodmyslitelných součástí světa Pokémonů je i mimořádně populární karetní doplněk Pokémon Trading Card Game. I kartičky s fiktivními příšerkami se ale občas setkají s problémy a zákazy, po spoustu let se například ve hře nesměl objevovat Pokémon Kadabra. A důvod?

V domovském Japonsku byl tento Pokémon pojmenován Yungerer (je obvyklé, že se při lokalizaci jednotlivých generací z japonštiny mění jména Pokémonů). Autoři se totiž inspirovali jménem iluzionisty Uriho Gellera, který je znám pro své “schopnosti” ohýbání příborů silou vůle. Celá vývojová větev Abra - Kadabra - Alakazam je charakteristická silou myšlenek a druhé dvě vývojové fáze třímají lžíce.

Kouzelníkovi a celebritě Gellerovi se ale tato narážka nelíbila v roce 2000 společnost Nintendo zažaloval. Společně s tím také požadoval, aby se Pokémon neobjevoval na TCG kartičkách, které byly v této době extrémně populární. To mělo mimochodem za následek to, že museli autoři upravit kartičkám Abra a Alakazam speciálně na míru pravidla týkající se vývojových fází.

Magazín The Gamer nicméně přišel se zprávou, že se Geller rozhodl svůj názor přehodnotit. Může za to prý neustálý proud prosebných mailů od fanoušků. Iluzionista prý poslal mailovou zprávu Hirošimu Jamaučimu, šéfovi Nintenda, ve které dává k využití Kadabry svolení. Až k samotné hlavě společnosti se samozřejmě zpráva nedostala, ale ujali se jí dva představitelé Nintenda a dlouhá léta ztracený Pokémon by se opět mohl objevit na tvrdém papíře.

Po dvaceti letech!

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama