Chybějící DLC v Legendary Edition Mass Effectu nakonec zpracovali fanoušci, je dostupné skrze modifikaci
i Zdroj: Hrej.cz
Mass Effect: Legendary Edition Novinka Chybějící DLC v Legendary Edition Mass Effectu nakonec zpracovali fanoušci, je dostupné skrze modifikaci

Chybějící DLC v Legendary Edition Mass Effectu nakonec zpracovali fanoušci, je dostupné skrze modifikaci

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

9. 11. 2021 11:19

Nedávné vydání Mass Effect Legendary Edition probudilo zájem o úspěšnou sci-fi sérii a do světa plného urychlovačů masy se vydali i hráči, kteří dříve tituly míjeli. Remastery sice nabízely prakticky kompletní balíček všeho obsahu, který kdy k původní trilogii Mass Effect vyšel, jeden drobný dílek skládačky ale chyběl. Šlo o DLC Pinnacle Station, druhý rozšiřující obsah původní hry. Jeho zdrojová data totiž byla porušena a studio by tak muselo veškerý obsah vybudovat od základu. Do věci se ale vložili modeři.

Reklama

  • Modeři zpřístupnili “ztracené” DLC Pinnacle Station v Mass Effect Legendary Edition
  • Původní zdrojová data byla porušena, BioWare tedy obnovu DLC vzdalo
  • Autoři modu využili nástroj kterým data extrahovali z původní hry

Ku příležitosti N7 Day se tak na moderském webu Nexusmods objevil balíček Pinnacle Station DLC, který v rámci Legendary Edition zpřístupňuje ztracené mise s řadou vylepšení které se nesou ve stylu úprav ostatního obsahu. Autoři modifikace tak mírně upravili obtížnost, hudební podkres, napravili řadu chyb a bugů a obecně DLC vyladili do modernější podoby. Jediným nedostatkem je, že balíček zatím nepodporuje jiné dabingy, než ten anglický, titulky jsou navíc dostupné jen pro španělskou, italskou, německou a francouzskou verzi. Ostatní lokalizace sice mise spustí, ale s anglickými titulky.

Původní zdrojová data, které drželo externí studio Demiurge Studios stojící za vývojem DLC, byla v průběhu let z neznámého důvodu porušena. DLC se tak ještě stihlo objevit v PC verzi původního Mass Effectu, v pozdějším portu na PlayStation 3 se však obnovit nepodařilo. Studio BioWare své rozhodnutí rozšíření vypustit odůvodnilo tím, že by jeho vývoj od základu zabral odhadem půl roku, což je při jeho důležitosti zbytečná ztráta času.

Modeři využili jinou metodu. Skrze nástroj Legendary Explorer se podařilo potřebná data vyextrahovat z původní hry a paradoxně tak byl proces jednodušší, než kdyby jej prováděli původní autoři. I tak ale prý nešlo o nic snadného a celému týmu pod vedením uživatele s přezdívkou Mgamerz zabral “vývoj” přes měsíc.

Samozřejmě stále platí, že je modifikace dostupná pouze pro PC verzi hry. Na konzolích zůstane Pinnacle Station ztraceným artefaktem herní historie.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama