CD Projekt přistoupil na mimosoudní vyrovnání s investory, vyplatí jim 1,85 milionu dolarů
i Zdroj: Hrej.cz
Cyberpunk 2077 Novinka CD Projekt přistoupil na mimosoudní vyrovnání s investory, vyplatí jim 1,85 milionu dolarů

CD Projekt přistoupil na mimosoudní vyrovnání s investory, vyplatí jim 1,85 milionu dolarů

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

17. 12. 2021 08:15

Není žádným tajemstvím, že společnost CD Projekt Red čelí několika žalobám, které si vykoledovala za nepovedený launch Cyberpunku. Ozvali se hlavně investoři, ti si stěžovali, že jim vedení záměrně podávalo mylné informace o stavu hry. Nyní se zdá, že společnost tento argument nepřímo uznala.

Reklama

  • CD Projekt odškodní investory částkou 1,85 milionu dolarů
  • Společnost nicméně nehodlá uznat nařčení žalující strany
  • Spor údajně ukončila, aby se vyhnula dlouhým a nákladným soudním tahanicím

CD Projekt totiž přistoupil na mimosoudní vyrovnání, investory odškodní částkou ve výši 1,85 milionu dolarů. Žalující strana se touto dohodou vzdává jakýchkoliv dalších požadavků vůči společnosti a členům správní rady. 

Na zmíněné uznání vlastního pochybení ovšem úplně nedošlo. V oficiálním prohlášení totiž zaznívá, že společnost s nařčením nesouhlasí, dohodu uzavírá z čistě praktických důvodů. Jde o potenciální soudní výlohy, které by se pravděpodobně vyšplhaly do astronomických výšin, dalším argumentem je také obava z časově náročného řízení před americkým soudem. Těmto nepříjemnostem se společnost hodlá vyhnout, tudíž raději celou kauzu uzavře.

Čtyři žaloby mířené proti CD Projekt Red se spojují v jednu velkou
i Zdroj: Hrej.cz

Čtyři žaloby mířené proti CD Projekt Red se spojují v jednu velkou

I po půl roce od vydání Cyberpunk 2077 se stále mluví o jeho nevydařeném vydání. Na to herní průmysl ještě nějakou chvíli…

20. 5. 2021 10:00

Částka 1,85 milionu dolarů sice na první pohled působí velmi pěkně, v režii CD Projektu jde ale o zanedbatelnou cifru. Jen za první měsíc prodejů Cyberpunku totiž obdržel celkem 563 milionů. Odečíst si musel peníze určené na vyrovnání se zákazníky, kteří požádali o vrácení peněz, v tomto případě šlo o částku 2,2 milionu dolarů. Dá se ale předpokládat, že během letošního roku ještě významně narostla.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama