Bývalí tvůrci Forzy Horizon zakládají studio Maverick Games. Vyvíjí AAA open-world titul
i Zdroj: Maverick Games / Tisková zpráva
Byznys Novinka Bývalí tvůrci Forzy Horizon zakládají studio Maverick Games. Vyvíjí AAA open-world titul

Bývalí tvůrci Forzy Horizon zakládají studio Maverick Games. Vyvíjí AAA open-world titul

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

10. 1. 2023 11:25

Dnes dopoledne se v mailových schránkách novinářů objevila příjemná zpráva. V jednom ze středisek britského vývoje her Leamington Spa vzniklo nové ambiciózní studio Maverick Games. Založil ho bývalý kreativní ředitel Playground Games Mike Brown, který kolem sebe shromáždil spoustu velmi zkušených vývojářů a producentů.

Reklama

  • Skupina bývalých tvůrců z Playground Games zakládá studio Maverick Games
  • Sídlí v anglickém Lemington Spa
  • Za projektem stojí Mike Brown
  • Tým vyvíjí prémiovou AAA open-world hru

Browna jako šéfa studia doprovodí provozní ředitelka (COO) Harinder Sangha, dříve jedna z ředitelek britské pobočky Sumo Digital. Z Playground Games si Brown přivedl výkonného producenta Toma Butchera, technického ředitele Matta Cravena, šéfa obsahu Garetha Harwooda a sound designéra Frasera Strachana. 

Ve studiu stojícím za veleúspěšnou sérií Forza Horizon se potkávali také s Benem Penrosem, novým kreativním ředitelem, nebo Elly Marshall, která mezitím pracovala v Codemasters pod EA a dle předchozích zkušeností se zřejmě postará o UI design. Studio v současnosti hledá spoustu dalších posil.

Téměř všichni tedy mají velké zkušenosti se závodními hrami. Tisková zpráva mluví o vývoji “prémiové open-world hry” a zmiňuje také vysokorozpočtové projekty. Nic z toho závodní žánr nevylučuje, teoreticky by tedy mohla vznikat konkurence pro Forzu Horizon?

"Naším cílem je, aby se Maverick Games stalo studiem, které si lidé oblíbí," řekl Mike Brown. "Pro hráče již pracujeme na vzrušujícím titulu mimořádné kvality a pro vývojáře budujeme domov, kde je každý vyzýván k chopení příležitosti, zvědavosti, kreativitě, inovacím, seberozvoji a především k tomu, aby se stal Maverickem (volně přeloženo samorostem, nekonvenčním člověkem)," dodává.

Za sídlo si studio vybralo padesátitisícové město Leamington Spa. To využívá blízkosti univerzit a postupem času se stalo jedním z center herního průmyslu nejen ve Velké Británii. Bývá proto nazýváno také Silicon Spa. Sídlí zde zmíněné Playground Games, pobočka Sumo Digital a nedaleko také Codemasters. Maverick Games se chlubí také tím, že mají zajištěné finanční prostředky pro vývoj.

Rychlé googlení mimochodem odhaluje, že pod stejným názvem už dříve vznikl projekt spojený s NFT a kryptoměnami. S tím ale prakticky určitě britské studio nemá nic společného.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama