Veteráni sérií Halo, Arkham nebo Doom zakládají nové studio zaměřené na AAA příběhové tituly
i Zdroj: 343 Industries
Byznys Novinka Veteráni sérií Halo, Arkham nebo Doom zakládají nové studio zaměřené na AAA příběhové tituly

Veteráni sérií Halo, Arkham nebo Doom zakládají nové studio zaměřené na AAA příběhové tituly

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

19. 7. 2022 14:18

Pod záštitou významného čínského technologického giganta NetEease se zrodilo další nové studio plné zkušených jmen. Nový útvar nese název Jar of Sparks a jeho základním stavebním kamenem je bývalý šéfdesignér Halo Infinite Jerry Hook, který studio 343 opustil teprve před dvěma měsíci. Tým se chce soustředit na vysokorozpočtové hry postavené na příběhu a nemělo by jít o live service.

Reklama

  • Veteráni vývoje Halo, Arkham nebo Doom založili nové studio Jar of Sparks
  • První hru by mělo vydat do čtyř let
  • Vzniklo pod záštitou NetEase

Kromě Hooka (v pozici CEO) tým zakládá také ředitel vyprávění trilogie Batman: Arkham Paul Crocker, producent rebootovaného Dooma Greg Stone nebo herní designér Steve Dyck, taktéž odpadlík studia 343 Industries.

Zakaladatelé studia se netají tím, že chtějí hráčům dát přesně to, co komunita žádá. Tedy novou generaci akčních titulů postavených na příběhu. Také akcentují maximální tvůrčí svobodu autorů, kteří by neměli být omezovaní současnými trendy, přičemž organizace počítá s hybridní prací z domova, zaměstnanci se tedy můžou připojovat po celém světě.

V tiskové zprávě Hook poznamenal, že je složité najít správného obchodního partnera pro založení studia, a že NetEase sdílí jeho prioritu hráčského zážitku před maximálním ziskem. Tým také ujišťuje, že první hra nebude live service, i když tuto myšlenku úplně nezavrhuje. Pro prvotinu jde prý ale o příliš ambiciózní záležitost,

Vedení odhaduje, že by první hra mohla vyjít zhruba za 3 až 4 roky.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama