BioShock bude vyvíjen „několik dalších let“
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka BioShock bude vyvíjen „několik dalších let“

BioShock bude vyvíjen „několik dalších let“

David Plecháček

David Plecháček

7. 2. 2020 10:04 2
Reklama

Těšíte se na nový BioShock? My rozhodně ano, a zpráva, která v prosinci hovořila o tom, že Take-Two prostřednictvím 2K Games a nového studia Cloud Chamber na novém díle opravdu pracuje, nás nenechala chladné. Někteří ale možná čekali, že nebudou muset čekat tak dlouho, a přesně těm T2 vzkazuje, že se stane pravý opak.

I Take-Two hodnotilo před investory a akcionáři poslední období a sdílelo alespoň částečně vyhlídky do dalších let, mezi které jednoznačně BioShock patří. Vedení společnosti nicméně jasně prohlásilo, že nová hra ze série „bude ve vývoji dalších několik let“. „Autoři a vypravěči (v Cloud Chamber) se nemohou dočkat, až budou společně posouvat hranice interaktivního média vytvářením jedinečných, zábavných a hlubokomyslných zážitků, které okouzlí celý svět,“ podotklo dále vedení společnosti.

Co vyplní mezeru mezi tím, co bylo, a BioShockem, který teprve bude, ale T2 nekomentovalo. Pokud se mu ale povede stejně nebo lépe, jako letos, mohou si akcionáři mnout ruce. „Počas vánoční sezony loňského roku jsme zaznamenali robustní poptávku po našich produktech, což se projevilo i na solidních výsledcích třetího kvartálu aktuálního fiskálního roku,“ řekl Strauss Zelnick, výkonný ředitel Take-Two.

Mezi highlighty vyjmenoval Grand Theft Auto Online a GTA V jako takové, ale také samozřejmě novinky v podobně NBA 2K20, Red Dead Redemption 2 (dobře prodávané jak na konzolích, tak při vydání na PC), The Outer Worlds nebo Borderlands 3. „Fiskální rok 2020 se čím dál více jeví jako další výborný rok pro celé Take-Two,“ dodal Zelnick. Zároveň prohlásil, že zásoba vyvíjených her pro následující roky je „největší a nejrůznorodější v historii společnosti, včetně vydání přírůstků do našich největších franšíz i nových IP“.

Co se obchodního modelu týče, Take-Two si libuje, že investuje do stále rozvíjejícího trhu, platforem i byznys modelů, které mají potenciál nadále růst. „Take-Two má mimořádné postavení k tomu, abychom mohli zpeněžit nové pozitivní trendy v našem průmyslu a navýšit tak příjem společnosti,“ prohlásil též výkonný ředitel. Sdílnější ale v tomto ohledu nebyl, snadno se ale můžeme dobrat k tomu, že by Take-Two rádo zopakovalo úspěch GTA Online, které jednak generuje neuvěřitelné množství peněz, ale jednak také dokáže zhodnotit hru jinak, než tím, že ji společnost „jen jednou“ prodá nějakému hráči. Mikrotransakce jsou zkrátka pro T2 zlatý důl.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama