Inzeráty napovídají, že bude nový BioShock open-world a nabídne vedlejší úkoly
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Inzeráty napovídají, že bude nový BioShock open-world a nabídne vedlejší úkoly

Inzeráty napovídají, že bude nový BioShock open-world a nabídne vedlejší úkoly

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

13. 4. 2021 12:10

Připravované pokračování oblíbené ságy stříleček BioShock s nejvyšší pravděpodobností nabídne zasazení do otevřeného světa a systémy plnění vedlejších nebo nepovinných úkolů. Minimálně tomu nasvědčují aktuální inzeráty studia Cloud Chamber, které za projektem stojí.

Reklama

  • Inzeráty naznačují, že se další BioShock bude odehrávat v otevřeném světě
  • Scenárista má psát příběhy z otevřeného světa, AI programátor tvořit živé davy
  • Vývoj je v plenkách, projekt se tedy ještě může změnit

Montrealský tým do svých řad shání zkušeného scenáristu, který bude s týmem pro vyprávění tvořit dějové oblouky a dialogy. Na tom by asi nebylo nic zvláštního, vtip je ale v tom, že inzerát přímo specifikuje, že tým shání někoho kdo umí „tkát působivé příběhy o lidech, zasazené do prostředí otevřeného světa“. Práce se má také dělit na primární a sekundární obsah, což naznačuje, že bychom se mohli dočkat hlavních a vedlejších úkolů.

Náznaky lze najít i v dalších inzerátech studia. Žádaný programátor umělé inteligence se například bude zabývat „vytvářením vize smysluplného systému umělou inteligencí řízených městských davů“. Teoreticky by se tak ve hře měl objevit živý svět se spoustou obyvatel.

S informací přišel web PCGamesN, a i on sám upozorňuje na to, že je projekt ve velmi rané fázi vývoje. Jeho směřování se tedy může postupem času změnit, a i kdyby v současnosti autoři cílili na open-world zážitek, nemusí jít o finální rozhodnutí.

Nový BioShock vytváří nově vzniklé studio Cloud Chamber pod záštitou majitele značky, vydavatelství 2K. Na hře se nepodílí duchovní otec BioShocku Ken Levine, v týmu je ale řada veteránů vývoje původní série.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama