Bethesda se vyjadřuje k dopisu Micka Gordona. Odmítá jeho nařčení a podporuje studio id Software i Martyho Strattona
i Zdroj: id Software
Novinka Bethesda se vyjadřuje k dopisu Micka Gordona. Odmítá jeho nařčení a podporuje studio id Software i Martyho Strattona

Bethesda se vyjadřuje k dopisu Micka Gordona. Odmítá jeho nařčení a podporuje studio id Software i Martyho Strattona

Radek Raudenský

Radek Raudenský

18. 11. 2022 13:04

I když od vydání Doom Eternal už uběhlo několik let, před týdnem se okolo hry spustila obrovská kontroverze. Mick Gordon, známý hudební skladatel, totiž po letech vydal své prohlášení k okolnostem ohledně soundtracku v Doom Eternal, kde popisuje velké problémy především s producentem Martym Strattonem.

Reklama
Skladatel Mick Gordon otevřeně promluvil o soundtracku Doom Eternal. Producenta Martyho Strattona nařknul ze lží
i Zdroj: id Software

Skladatel Mick Gordon otevřeně promluvil o soundtracku Doom Eternal. Producenta Martyho Strattona nařknul ze lží

Hudební skladatel Mick Gordon, známý díky své práci na sériích stříleček Bethesdy, veřejně a velmi rozsáhle promluvil o…

10. 11. 2022 12:49

  • Bethesda na svém Twitteru vydala vyjádření k dopisu Micka Gordona
  • Nařčení, které Gordon zveřejnil, odmítá a podporuje své zaměstnance
  • Vedení prosí hráče, aby se zdrželi útoků a urážek

Svým rozsáhlým příspěvkem mimo jiné reagoval na otevřený dopis fanouškům od Strattona, který vyšel okolo vydání Doom Eternal. Mick Gordon se brání nařčením a skrze mnoho důkazů ukazuje, že za problémy nemůže on. Dopisu si samozřejmě všimla i Bethesda, tedy mateřská společnost id Software, která k celé situaci vydala prohlášení.

„Poslední příspěvek Micka Gordona nesprávně charakterizoval a zkreslil tým v id Software, vývoj Doom Eternal, Martyho Strattona a Chada Mossholdera s jednostranným a nespravedlivým vysvětlením nenapravitelného profesního vztahu. Se všemi detaily a historií této záležitosti jsme seznámeni a jednoznačně podporujeme Martyho, Chada a tým v id Software. Odmítáme zkreslení pravdy a selektivní prezentaci nekompletním „faktů“. Jsme připraveni při vhodné příležitosti zveřejnit celou a kompletní dokumentaci,“ píše Bethesda.

„Vyjádření, která byla zveřejněna online, podnítila obtěžování a výhružky násilím proti Martymu, Chadovi a týmu v id Software. Jakékoliv výhružky nebo obtěžování proti členům našeho týmu se setkají s rychlými a náležitými kroky k ochraně zdraví a bezpečnosti. Nadále jsme neskutečně hrdí na kolaboraci studia id s Mickem Gordonem a prosíme fanoušky, aby nedocházeli k závěrům na základě jeho tvrzení a především aby se vyvarovali jakýchkoliv útoků proti lidem na obou stranách, včetně Martyho, Chada nebo Micka,“ zakončuje vedení své vyjádření.

Je otázkou, jak bude tento „souboj“ pokračovat. Možná Bethesda začala s Gordonem jednat napřímo, možná se toto vyjádření setká s další reakcí ze strany skladatele. Rozhodně by ale fanoušci neměli na základě vyjádření ani jedné ze stran útočit na členy týmu, ať jsou jejich rozepře jakékoliv.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama