Battlefield 2042 ukazuje možnosti PC verze, ve videu ale kolísá framerate
i Zdroj: Hrej.cz
Battlefield 2042 Novinka Battlefield 2042 ukazuje možnosti PC verze, ve videu ale kolísá framerate

Battlefield 2042 ukazuje možnosti PC verze, ve videu ale kolísá framerate

Radek Raudenský

Radek Raudenský

2. 11. 2021 10:12

Zatímco Call of Duty: Vanguard dorazí dle plánu už za pár dní, na Battlefield 2042 si fanoušci kvůli odkladu ještě dva týdny počkají. Po odhalených specialistech i Hazard Zone nám studio DICE alespoň přináší další trailer, který by měl přesvědčit o koupi i možnostech novinky, tentokrát se totiž vývojáři soustředili na počítačovou verzi.

Reklama

  • DICE před vydáním láká na možnosti PC verze Battlefield 2042
  • Ukazuje technologie RTX, DLSS i Reflex, během gameplaye ale hře značně kolísá snímková frekvence

V novém PC traileru to tak přímo srší výbuchy, střelbou, destrukcí a divokou akcí. Partnerem Battlefield 2042 je opět společnost NVIDIA, samozřejmě tak nechybí podpora raytracingu, nová technologie NVIDIA Reflex, zajišťující nízkou latenci, či DLSS, které skrze strojové učení upscaluje obraz.

I nejnovější ukázka ale bohužel poukazuje na jisté problémy titulu. Trailer je totiž z velké části tvořen cinematic záběry, a když už došlo na akční souboje, o moc reprezentativní vzorek nešlo. Přibližně v polovině videa se totiž objeví záběr hráče bojujícího z kokpitu helikoptéry, hra ale v tu chvíli neběží příliš plynule. Přiznejme si, že při snaze demonstrovat možnosti PC verze hry to není úplně šťastný moment, na což poukazují i hráči. Jejich kritiku lze vidět nejen v komentářích, ale také v poměru liků/disliků, který je nyní přibližně 1:1, konkrétně 4,3 tisíce pozitiviních reakcí proti 4,6 tisíce negativních.

Můžeme tak jen doufat, že nešlo o chybu hry a problém vznikl například při renderování traileru nebo v nahrávacím programu – Battlefield 2042 už tak má co řešit a dohánět, jak jsme předestřeli v našich dojmech z otevřené bety. Battlefield 2042 vychází 19. listopadu na PC, PS4/5, XSX/S a XONE.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama