Sundance je první nebinárním operátorem v sérii Battlefield
i Zdroj: Hrej.cz
Battlefield 2042 Novinka Sundance je první nebinárním operátorem v sérii Battlefield

Sundance je první nebinárním operátorem v sérii Battlefield

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

26. 10. 2021 11:19 3

Komunitní manažer EA Adam Freeman v diskuzi na Twitteru potvrdil, že Emma “Sundance” Rosier, jeden z operátorů připravovaného Battlefieldu 2042 je skutečně nebinární postavou. O Sundance se totiž začali zajímat fanoušci, které zaujalo, že v oficiálním představení postavy na oficiálním webu používá neutrální zájmena they/them.

Reklama

  • Autoři potvrdili, že Sundance z Battlefield 2042 je nebinární
  • Jde o první potvrzenou nebinární postavu v historii značky

„Seznamte se s… Sundance. Se Sundance tu máme dalšího útočného specialistu. Připravte se na to, že ho*ji uvidíte prolétat na jeho*jím wingsuitu pro rychlý průnik do oblastí boje nebo taktických pozic. Také používá set chytrých výbušnin, které mu*jí dovolují ničit nepřátelskou leteckou techniku,“ zní oficiální popis postavy na účtu komunitního manažera DICE Kevina Johnsona. Adam Freeman později potvrdil, že skutečně jde o nebinární postavu, vůbec první v historii značky Battlefield.

Server PCGamer správně připomíná, že tento fakt zřejmě nebude mít na hru jako takovou žádný vliv, i protože Battlefield 2042 nenabízí žádnou formu příběhové kampaně. Sundance ale může být zajímavou volbou pro nebinární hráče, kteří mají k dispozici postavu se kterou se můžou ztotožnit.


NEBINÁRNÍ ČEŠTINA S HVĚZDIČKOU

Zatímco angličtina již poměrně univerzálně používá neutrální zájmena them/they, v českém jazyce zatím neexistuje žádný úzus toho, jak nebinární osoby oslovovat a vzhledem k odlišné struktuře jazyků není přímý překlad (oni/ony) úplně vhodný. V textu výše a do budoucna tedy na Hrej budeme používat jednu z v současnosti nejobvyklejších metod využívajících hvězdičku (Pozdravil ho*jí, Významný*á spisovatel*ka). Alespoň do doby, než bude v jazyce nějaký konkrétní způsob zažit nebo kodifikován.


Navíc nejde o první nebinární postavu v rámci her od EA. Neutrálními zájmeny se nechává označovat i Bloodhound v Apex Legends. Mezi další nebinární postavy v populárních hrách patří Bolt (Crypt of the NecroDancer) nebo FL4K (Borderlands 3). 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama