Battlefield 2042 Novinka Došlo na oficiální představení režimu Hazard Zone pro Battlefield 2042

Došlo na oficiální představení režimu Hazard Zone pro Battlefield 2042

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

15. 10. 2021 10:34

O režimu Hazard Zone pro Battlefield 2042 jsme do poslední chvíle nevěděli vůbec nic, nyní už ovšem víme téměř vše. Příběhové pozadí je zasazeno do roku 2040, kdy dochází k narušení sítě satelitů, které nyní padají jako hrušky ze stromu. Tím jsou výrazně narušeny komunikační kanály, napjatá atmosféra mezi Spojenými státy a Ruskem se ještě více přiostřuje. A to je příležitost rychle vydělat slušné peníze. Informace doprovází stylový trailer.

Reklama
  • Trailer ukazuje režim Hazard Zone
  • V něm se potká 32 hráčů (24 na konzolích minulé generace) ve čtyřčlenných týmech
  • Úkolem je najít spadlý satelit a získat citlivá data
  • Režim se odehrává na všech mapách připravených pro Battlefield 2042
  • Jedna hra trvá 5 až 20 minut

Úkol je jasný - dostat se co nejdříve k satelitu a získat data z pevných disků. V cestě ale stojí počítačem řízení vojáci, takzvané okupační jednotky, které dokážou pořádně zatopit. No a k tomu jsou zde další skupiny hráčů pověřené stejným rozkazem. Každá hra pojme 32 hráčů, tedy pokud se bavíme o konzolích Xbox Series, PlayStation 5 nebo verzi pro PC, na konzolích minulé generace jich bude jen 24. 

K samotné extrakci nicméně vede dlouhá cesta. Na začátku se hráči musí rozhodnout, který z dostupných regionů budou prozkoumávat. V některých mají větší šanci na objevení digitálního pokladu, musí se ale připravit na více nepřátel. Další satelity pak padají v průběhu operace. Po získání kořisti se skupina musí rozhodnout, zda zůstane a pokusí se najít další (čímž se logicky zvyšuje riziko neúspěchu), nebo vsadí na jistotu a data rovnou odevzdá. Pro odvážnější skupiny jsou ale připraveny daleko vyšší odměny. Zmíněn je také takzvaný Extraction Streak, který snižuje cenu výbavy v případě několika úspěšných operací v řadě. Na bojišti jsou připraveny stanice pro doplnění munice, jiné zase umožní oživit padlé kolegy. Sluší se dodat, že se na oblast řítí silná bouře, hráči by se tedy neměli zbytečně zdržovat. Tady se zkrátka hraje o čas.

Dojmy z bety Battlefield 2042, ochutnávky hry, která zavání zklamáním
i Zdroj: Hrej.cz

Dojmy z bety Battlefield 2042, ochutnávky hry, která zavání zklamáním

Je to tady. Okamžik, na který jsem se moc těšil a zároveň se ho bál. Titul, který jsem chtěl hrát co nejdříve, zároveň jsem…

11. 10. 2021 12:15
8

Každá skupina se skládá ze čtyř různých specialistů, hráči si mohou vybrat z široké nabídky zbraní a další výbavy. Tu si kupují na černém trhu, kde se platí kredity utrženými za prodej citlivých dat. Připraveny jsou také taktické upgrady, těch bude ze začátku celkem 15, příkladem může být možnost vyměňovat zbraně o 15 % rychleji, pojištění výbavy do dalšího kola v případě smrti nebo výhoda v podobě informace o poloze satelitu, k níž se hráči dané jednotky dostanou o půl minuty dříve než ostatní.

Délka jedné hry se mění v závislosti na tom, jak jsou hráči ochotni riskovat, může jít o 5, ale také 20 minut, režim se odehrává na všech sedmi mapách, které jsou připraveny pro Battlefield 2042. Autoři také zdůraznili, že Hazard Zone neobsahuje žádné pay-to-win elementy. Teď už si jen počkat na nějaké gameplay záběry, které nový režim předvedou v akci.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama