Battlefield 2042 prý nebude free-to-play jako celek, dle insidera se přechod týká režimu Portal
i Zdroj: Hrej.cz
Battlefield 2042 Novinka Battlefield 2042 prý nebude free-to-play jako celek, dle insidera se přechod týká režimu Portal

Battlefield 2042 prý nebude free-to-play jako celek, dle insidera se přechod týká režimu Portal

Radek Raudenský

Radek Raudenský

24. 1. 2022 15:37

Tom Henderson se za poslední rok propracoval na jednoho z nejcitovanějších insiderů herního průmyslu – z velké části díky tomu, že přinášel pravdivé informace k nejočekávanějším střílečkám, tedy Call of Duty a Battlefieldu. Informacemi ale nešetří i po vydání, právě na jeho konto přistála spekulace o přechodu Battlefield 2042 na model free-to-play. V novém videu situaci hry rozebírá o něco podrobněji.

Reklama

  • Tom Henderson v novém videu vysvětluje spekulace okolo Battlefield 2042 a free-to-play modelu
  • Dle jeho slov se uvažuje nad přechodem pouze u Portalu

Spekulace o hraní zdarmy prý byly skutečné, samo vedení si ale uvědomuje, že celkový přechod na tento model by hře ani sérii jako takové příliš nepomohl. Na stole je místo toho částečné free to play – a to pro režim Portal. Původně měl být pro přechod vybrán režim Hazard Zone, dle interních dat jej ale aktivně hraje pouze několik stovek hráčů, pro marketing hry by tak rozhodně nešlo o výhodný krok.

Henderson předkládá i data o celkovém počtu aktivních hráčů – napříč všemi platformami a všemi klienty by mělo jít o 40 – 50 tisíc hráčů, což jsou pro autory i vydavatelství alarmující čísla. V návaznosti na to tedy alespoň částečný F2P model dává dle Hendersona smysl, otázkou ale je, v jaké podobě a kdy tato změna přijde. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama