Battlefield 2042 spěšně odstraňuje oficiální Zombie režim, přeměnil se ve farmu zkušeností
i Zdroj: Hrej.cz
Battlefield 2042 Novinka Battlefield 2042 spěšně odstraňuje oficiální Zombie režim, přeměnil se ve farmu zkušeností

Battlefield 2042 spěšně odstraňuje oficiální Zombie režim, přeměnil se ve farmu zkušeností

Radek Raudenský

Radek Raudenský

24. 1. 2022 12:26

Pokud jste při vydání vyzkoušeli Battlefield 2042, určitě jste při brouzdání alternativním režimem Portal narazili na zkušenostní farmy. Pochopitelně hráči okamžitě přišli na to, jak tvorbu vlastních herních systémů přijít jednoduchým způsobem k novým předmětům a vylepšením, což se studiu DICE nelíbilo a zásadním způsobem redukovalo množství zkušenostních bodů, které lze v uživatelských setupech získat. Jedinými režimy, kde zůstal plný počet zkušeností, byly ty vytvořené přímo vývojáři – i ti ale občas nedomyslí, jak může jejich výtvor v rukou hráčů fugnovat.

Reklama

  • Zatímco studio DICE potírá takzvané XP farmy v Battlefieldu 2042, jeden takový mód oficiálně vydali sami vývojáři
  • Zombie survival se rychle změnil v posvěcenou XP farmu, studio tak režim rychle odstranilo
  • Hráči se situaci posmívají

Do hry totiž zamířil survival režim Zombie, který byl opět stvořen přímo hráči, DICE jej ale zařadilo do oficiálně doporučených a posvěcených seznamů. Spočíval v tom, že se čtveřice živých hráčů postavila proti velké přesile počítačem ovládaných vojáků s noži. Z toho logicky vyplývá, že “přeživší” během jednoho kola nahromadili neobvykle vysoké množství zabití a společně s tím i zkušenostních bodů a bodů postupu. Okamžitě se tak komunitou rozkřiklo, že jde v podstatě o “oficiální XP farmu” a hráči režim dřenili jak to jen šlo.  Vývojáři na toto konto rychle reagovali a po necelém dnu režim vyměnili za variaci na Gun Game. Situace jako taková ale samozřejmě opět autory postavila do nelichotivého světla.

Hráči například poukazují na to, že zatímco v jedné aktualizaci DICE potírá podobné výtvory, v té další sami podobný mód přinášejí. Naprosto bizarní strategii autoři okomentovali jen argumentem, proč tyto servery ve hře nechtějí – údajně jsou „tupé, vykořisťující a nechceme je“.

Inu, možná by bylo lepší je v tom případě nenabízet pod oficiální hlavičkou.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama