Autoři Frostpunku lákají na novou hru. Projekt se pojí s kontroverzním lékařem
i Zdroj: 11 bit studios
Novinka Autoři Frostpunku lákají na novou hru. Projekt se pojí s kontroverzním lékařem

Autoři Frostpunku lákají na novou hru. Projekt se pojí s kontroverzním lékařem

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

7. 6. 2022 09:15

V následujících dnech dojde na oznámení nových her, internetem se nyní šíří divoké spekulace, ale také náznaky od samotných autorů. Polínko do ohně přiložilo také studio 11 bit.

Reklama

  • Krátké video upozorňuje na novinku od 11 bit studios
  • Hra bude odhalena na akci PC Gaming Show

Autoři oceňovaného Frostpunku nebo This War of Mine už několikrát prokázali, že jim nechybí cit pro nápadité herní zážitky. A nyní se zdá, že podobně na tom bude i jejich další počin. 

K dispozici je zatím pouze kraťoučký teaser, v němž se kdesi v nemocnici probudí neznámý člověk. Klípek sám o sobě nic moc neprozrazuje, zajímavější je možná popis videa. Ten se totiž omezuje na citát, dle kterého se člověk nemůže změnit bez trápení, jelikož je mramorem a zároveň také sochařem.

Autorem citátu je Alexis Carrel, francouzský lékař a eugenik, který v roce 1912 obdržel Nobelovu cenu za filozofii a medicínu, a to především za objevy na poli transplantace orgánů a sešívání cév. Za zmínku stojí například oběhové čerpadlo (takzvané “skleněné srdce”), které ve 30. letech sestrojil s pomocí konstruktéra Charlese Lindbergha, právě díky němu se mu dařilo vhánět krev do explantovaných orgánů.

Později byl však také kritizován za názory publikované v knize Člověk tvor neznámý. Navíc se mu vyčítá, že byl za 2. světové války členem kolaborantských politických stran. Jeho jméno proto bylo odstraněno z názvu lékařské fakulty univerzity v Lyonu a některých ulic ve Francii a Kanadě. Toho už se ale Carrel nedožil.

Co se z nového projektu vyklube, to se dozvíme už 12. června, hra bude totiž odhalena během akce PC Gaming Show.

V červnu proběhne PC Gaming Show, na akci se ukáže přes 45 her
i Zdroj: PC Gamer

V červnu proběhne PC Gaming Show, na akci se ukáže přes 45 her

Letošní ročník veletrhu E3 byl bohužel zcela zrušen, nedočkáme se ani digitální verze. Letní sezónu tak zachraňují dílčí…

20. 5. 2022 09:01
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama