Tvůrci Frostpunku přivedou na konzole i PC úspěšnou exkluzivitu z Apple Arcade. Vypráví příběh ze studené války
i Zdroj: State of Play Games
Novinka Tvůrci Frostpunku přivedou na konzole i PC úspěšnou exkluzivitu z Apple Arcade. Vypráví příběh ze studené války

Tvůrci Frostpunku přivedou na konzole i PC úspěšnou exkluzivitu z Apple Arcade. Vypráví příběh ze studené války

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

17. 4. 2022 08:35

South of The Circle vyvinuté studiem State of Play Games pro službu Apple Arcade si konečně proklestí cestu i na větší platformy. Antarktické dobrodružství zasazené do časů studenoválečného pnutí mezi USA a SSSR bude vydáno studiem 11bit, tvůrci značek Frostpunk a This War of Mine.

Reklama

  • 11bit vydají na PC, PlayStation, Xbox i Switch příběhovou adventuru South of The Circle
  • Hra původně vyšla pro Apple Arcade v roce 2020

Vydavatel 11 bit prozradil, že se hra podívá na PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series, Switch a PC, přičemž stát by se tak mělo už poměrně brzy. Emotivní pouť dvou cambridgeských akademiků, Petera a Clara, kteří se v zajetí mrazu octnou po pádu letadla, sází na silné vyprávění i těžké volby. 

Celou myšlenku díla nakonec odráží krátké, ale úderné tvrzení že „některé sliby s námi zůstanou navždy,“ a to ať už chceme, nebo ne. 

Nelze-li dále hře něco upřít, pak jde určitě i obrazovou a zvukovou složku. Již na první dobrou hra upoutá výtvarným stylem, za nějž tvůrci sklidili i cenu BAFTA u svého staršího titulu Lumino City. U designu se zase blýskli se svou uměleckou variací na pinball INKS, s níž vyhráli v Apple Design Award 2016.

Po stránce zvuku, resp. hlasů, lze naopak dát do souvislosti některá jména známá z televizní produkce. Jedná se například o herce Adriana Rawlinse (Chernobyl), Michaela Foxe (Downton Abbey), Gwilyma Leeho (Bohemian Rhapsody), Antona Lessera (Game of Thrones) či Richarda Gouldinga (The Crown).

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama