Autoři Evil Inside čerpají inspiraci z P. T.
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Autoři Evil Inside čerpají inspiraci z P. T.

Autoři Evil Inside čerpají inspiraci z P. T.

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

8. 3. 2021 09:41 1

V roce 2014 Hideo Kodžima zvedl ze židle všechny fanoušky série Silent Hill, když pro ně vytvořil hratelnou ukázku dalšího dílu. Pod zkratkou P. T. se skrýval strhující odkaz na hru, která bohužel nikdy nevyšla. Demo nicméně inspirovalo celou řadu dalších tvůrců, odráží se kupříkladu v Layers of Fear, Visage a dalších titulech. To samé evidentně platí pro Evil Inside.

Reklama

O psychologickém hororu od španělského studia JanduSoft S.L. jste pravděpodobně ještě neslyšeli, hra je přitom v podstatě hotová, čemuž nasvědčuje blížící se termín vydání. V ukázce navštívíme prostorný dům, kde o nadpřirozené jevy není nouze.

Příběh vypráví o Markovi, který přišel o matku, za jejíž smrt je viněn jeho otec. Mark se tedy rozhodne navázat spojení se spirituálním světem, aby zjistil, co se ve skutečnosti stalo. Ukázka naznačuje, že se vše odehrává v prostorném baráku, kde se objeví i klasické úzké chodby. Po nich se čas od času plazí podezřelé postavy, zatímco se na lustru pohupuje nehybné tělo klauna.

Už z traileru je jasné, že autoři rádi čerpají inspiraci z díla Hidea Kodžimy. Co se z Evil Inside vyklube, se dozvíme už 25. března. Hra vychází na konzolích PlayStation 4, PlayStation 5 a také na PC.

 

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama