Australská firma chtěla prodávat NFT Pokémon, ale bez licence. Soud jí v tom zabránil
i Zdroj: Niantic / Pokémon GO press kit
Novinka Australská firma chtěla prodávat NFT Pokémon, ale bez licence. Soud jí v tom zabránil

Australská firma chtěla prodávat NFT Pokémon, ale bez licence. Soud jí v tom zabránil

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

24. 12. 2022 16:06

Australský federální soud rozhodl v případu sporu mezi lokální společností Pokemon Pty Ltd a původní mezinárodní  The Pokemon Company International. První zmíněná firma totiž avizovala přípravu mobilní hry s NFT založené na značce Pokémon, na kterou však nemá žádná práva.

Reklama

  • Australská firma chystala metaverzový projekt s Pokémony, ale bez vědomí Nintenda
  • To jí plány rychle zhatilo u federálního soudu

Právníci Pokemon Company tedy vytáhli do boje a byli úspěšní. Podvodníci z Pokemon Pty Ltd budou zřejmě muset úplně zavřít krám, podle rozhodnutí soudu nesmí využívat ochrannou známku Pokémon, nesmí vydat připravovanou mobilní hru a ze svých stránek musí odstranit všechen obsah spojený se značkou.

Australská firma chtěla prodávat NFT Pokémon, ale bez licence. Soud jí v tom zabránil
i Zdroj: Vooks

Mobilní titul Pokéworld měl využívat blockchain Ethereum a nabízet oblíbená bojující stvoření v prostředí metaverza. Je až překvapivé, že firma připravila natolik propracovaný plán (dosud funguje například oficiální web s roadmapou), i když naprosto evidentně porušovala přísnou ochrannou známku. Společnosti v rodině Nintendo jsou navíc známé pro velmi tvrdý přístup právníků v případě jakéhokoliv pochybení, narušení nebo nedorozumění. O projektu se údajně firma dozvěděla od novinářů, kterým Pokemon Pty Ltd rozeslalo informace o přípravách Pokéworld.

Právní zástupce Pokémon Company navíc zvýraznil, že samo Nintendo rozhodlo o tom, že značka Pokémon nemá být nijak spojována s NFT, a že nevzniknou žádné hry pracující s blockchainem, i když by se to u sbírání příšerek nabízelo.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama