Apple Vision Pro působí jako lyžařské brýle, na sjezdovku ale nepatří. Apple vstupuje do světa rozšířené reality
i Zdroj: Apple
Novinka Apple Vision Pro působí jako lyžařské brýle, na sjezdovku ale nepatří. Apple vstupuje do světa rozšířené reality

Apple Vision Pro působí jako lyžařské brýle, na sjezdovku ale nepatří. Apple vstupuje do světa rozšířené reality

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

6. 6. 2023 09:32

Společnost Apple v rámci Worldwide Developers Conference představila zbrusu nový kus hardwaru, s nímž svým zákazníkům znatelně rozšíří jejich realitu.

Reklama

  • Apple představil Apple Vision Pro
  • Brýle se začnou prodávat začátkem příštího roku
  • Do prodeje půjdou s cenou 3 499 dolarů
  • Zařízení propojí reálný a digitální svět

Zatímco jiní segment rozšířené reality opouští, podle Applu se právě zde nachází budoucnost našeho každodenního života. Brýle totiž efektivně a plynule propojují reálný a digitální svět, kde většina z nás utápí stále více času.

Generální ředitel Tim Cook podotkl, že jde o první produkt od Applu, skrze který budou uživatelé hledět na okolní svět. Na zařízení se pracuje již několik let a údajně prošlo několika iteracemi a odklady. Má se jednat o podpis Tima Cooka pod produktovou řadu Applu.

Headset má skleněnou přední část a hliníkový rám, obsahuje pět senzorů a 12 kamer. Pokud jde o displej, každé oko se dočká rozlišení přesahující 4K. Modulární maska se údajně přizpůsobí různým tvarům obličeje a velikostem hlavy. Zadní část tvoří žebrovaný pásek. 

Nelze si nevšimnout baterie, která headset zbytečně nezatěžuje, jelikož je připojena externě přes kabel. Vydržet by měla až dvě hodiny.

Apple zdůrazňuje, že uživatel není izolován od ostatních lidí kolem sebe, tedy pokud si to nebudete přát. V takovém případě svítící obrazovka naznačí, že není k dispozici. 

Přiložené video jasně demonstruje, co vše headset dokáže. V prostoru si můžete promítnou fotografie, také umožní pohodlné sledování filmů či hraní her na virtuální obrazovce, jejíž velikost je prakticky neomezená. Brýle lze samozřejmě využít také k práci, operační systém visionOS bude podporovat “stovky tisíc” aplikací určených pro iPhone a iPad.

A cena? Ta začíná na 3 499 dolarech. Zařízení se objeví na pultech obchodů začátkem příštího roku, a to ve Spojených státech. V dalších zemích bude k mání o něco později.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama