Apple sníží menším vývojářům poplatky
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Apple sníží menším vývojářům poplatky

Apple sníží menším vývojářům poplatky

Radek Raudenský

Radek Raudenský

18. 11. 2020 14:06 1
Reklama

Téma ohledně poplatků velkým prodejním platformám vám v posledních měsících určitě neuteklo. Obrovskou diskuzi vyvolalo studio Epic Games, které se vedle Steamu a konzolových platforem soustředilo na další subjekty, třeba na mezinárodní konglomerát Apple. Právě s ním se nyní Epic Games soudí. A vypadá to, že toto jednání nese první ovoce.

Ještě před soudním řízením bylo téměř nemyslitelné, aby Apple ustoupil ze svých požadavků po vývojářích, kteří museli odevzdávat 30 procent příjmů ze svých aplikací. Jedinou výjimku tvořili uživatelé, kteří si platili určité předplatné služby déle než rok. Toto jednání se ale nakonec mění. Apple totiž oznámil zahájení iniciativy App Store Small Business Program. Všichni vývojáři, kteří mají za rok menší příjem než 1 milion dolarů, budou platformě odevzdávat pouze polovinu původního objemu poplatků – tedy 15 procent.

Dle slov vedení bude této podmínce vyhovovat velká většina vývojářů, přesné číslo ale neznáme. Další informace o této iniciativě se máme dozvědět v prosinci. „Malé podniky jsou páteří naší globální ekonomiky a tlukoucí srdce inovací a příležitostí v komunitách po celém světě. Zahajujeme tento program na pomoc majitelům malých firem k sepsání další kapitoly jejich kreativity a prosperity na AppStore a k postavení kvalitních aplikací, které naši zákazníci milují.“

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama