Amazon zrušil MMO ze světa Pána prstenů. Na vině je spor s Tencentem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Amazon zrušil MMO ze světa Pána prstenů. Na vině je spor s Tencentem

Amazon zrušil MMO ze světa Pána prstenů. Na vině je spor s Tencentem

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

18. 4. 2021 08:55

Magazín Bloomberg informuje o zrušení MMO z univerza Pána prstenů, která byla Amazonem oznámena před dvěma lety. Ukončení vývoje má podle Jasona Schreira nést přímou souvislost s čínským konglomerátem Tencent, jenž v prosinci loňského roku pohltil firmu Leyou Technologies, která se na hře podílela skrze dceřinou společnost Athlon Games. Následná komunikace mezi Amazonem a Tencentem měla podle zainteresovaných osob vyústit v ukončení titulu.

Reklama

  • MMO The Lord of the Rings ohlášené v roce 2018 se ruší
  • Důvodem je rozepře s čínskou společností Tencent
  • Ta vznikla poté, co Tencent zakoupil mateřskou společnost studia Athlon Games, jež se na hře spolupodílelo

Pro tuto chvíli jsme nebyli schopni zajistit podmínky pro pokračování tohoto titulu“, popisuje rozhodnutí mluvčí Amazonu. Pracovníci, kteří na hře pracovali budou v dohledné době přesunuti na další herní projekty. Zde se nejvíce nabízí opakovaně odkládané MMORPG New World, jehož vydání momentálně připadá na 31. srpna 2021.

Blíže nespecifikovaná hra čerpající z literárního odkazu J.R.R. Tolkiena a jeho syna Christophera byla Athlon Games oznámena v září 2018.  Svého času byla popisována jako ambiciózní online projekt, jenž hráčům umožní detailní a variabilní průzkum Středozemě dlouho před událostmi filmové trilogie. Od tohoto oznámení však mnoho informací neproudilo, a jak se zdá, už ani proudit nebude.

Ukončení projektu se rovněž stává další z řad neúspěchů, které Amazon v herním průmyslu zaznamenal. Mezi dalšími nalezneme zrušenou free-to-play akci Crucible, jež uzavřela brány svého světa v loňském roce, nebo už zmíněné New World, které potkal nedávno třetí odklad.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama