Aktualizováno: Stav hry S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl na konzoli Xbox Series S
i Zdroj: GSC Game World
STALKER 2 Novinka Aktualizováno: Stav hry S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl na konzoli Xbox Series S

Aktualizováno: Stav hry S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl na konzoli Xbox Series S

David Bernard

David Bernard

Během víkendu se vyrojily informace o tom, že S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl, velmi očekávaný titul od ukrajinského studia GSC Game World, na konzoli Xbox Series S neběží dle představ tvůrců. S aktuálně probíhající optimalizací pomáhá i Microsoft.

Reklama

  • S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl se na Xbox Series S potýká s komplikovaným optimalizačním procesem
  • Hlavní producent hry se v původním rozhovoru pro magazín Wccftech přeřekl
  • Na Xbox Series S hra aktuálně běží okolo 35 fps (místo dříve uvedených 25 fps)
  • Xbox Series X nabídne režim výkonu i kvality
  • Vývojáři si pochvalují přístup a pomoc Microsoftu

Do vydání velmi očekávaného S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl zbývají necelé tři měsíce. Není tak divu, že se tvůrci z ukrajinského herního studia GSC Game World ve finální fázi vývoje soustředí na opravu chyb a optimalizaci. Technologický magazín Wccftech oslovil PR specialistu Zakhara Bocharova a hlavního producenta Slavu Lukyanenka, kteří se rozpovídali o aktuálním dění ve studiu.

Aktualizace:

Slava Lukyanenka, hlavní producent hry, se dle svých slov během rozhovoru pro technologický magazín Wccftech přeřekl. Jeho původního tvrzení, že S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl běží na konzoli Xbox Series S zhruba na 25 fps, tak již neplatí. Tvůrce prostřednictvím příspěvku na sociální síti X informoval, že zde hra aktuálně běží okolo 35 fps, což je znatelný rozdíl.

Původní text článku:

Slava Lukyanenka podotknul, že se do studia několikrát vypravili zástupci Xboxu, aby nabídli řešení těch nejpalčivějších technických otázek ohledně konzolí a optimalizace hry. Verze pro Xbox Series X nabídne dva výkonnostní režimy, a to režim výkonu (60 fps) a režim kvality (30 fps, lepší textury a odrazy). Problém nicméně představuje optimalizace pro konzoli Xbox Series S, na které dle tvůrců hra aktuálně běží zhruba na 25 fps. Vývojáři podotýkají, že stále disponují prostorem pro úpravy. PR specialista Zakhar Bocharov je navíc velmi spokojený s přístupem Microsoftu. Společnost prý tvůrce do ničeho netlačí a je velmi vstřícná. S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl vyjde 20. listopadu 2024, a to na PC a herní konzole Xbox Series X/S. Titul bude součástí nabídky předplatitelské služby Xbox Game Pass.

Gamescom 2024: dojmy z hraní konzolové verze S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
i Zdroj: GSC Game World

Gamescom 2024: dojmy z hraní konzolové verze S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

Zahráli jsme si konzolovou verzi jedné z nejočekávanějších her roku a můžeme s radostí potvrdit, že hra na Xboxu vypadá…

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama