S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl se připomíná slíbeným vývojářským deníkem
i Zdroj: GSC Game World
STALKER 2 Novinka S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl se připomíná slíbeným vývojářským deníkem

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl se připomíná slíbeným vývojářským deníkem

David Bernard

David Bernard

Tvůrci z ukrajinského studia GSC Game World přicházejí s vývojářským deníkem, který nám umožní nahlédnout za oponu tvorby S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl. Zóna volá.

Reklama

  • S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl se připomíná vývojářským deníkem
  • Nahlédneme za oponu vývoje
  • Ve více jak 35 minutách vás čeká popis hratelnosti, průchod příběhovým úkolem či povídání o náročnosti vývoje
  • Hra vychází 20. listopadu 2024

Vývoj očekávané akce S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl rozhodně není bezproblémový. Vydání hry bylo několikrát odloženo, ale nyní se zdá, že se 20. listopadu 2024 konečně dočkáme. Tvůrci z ukrajinského studia GSC Game World nám na konci července slíbili detailní vývojářský deník, který představí herní systémy a dovolí nám nahlédnout za oponu vývoje. Svůj slib dodrželi a přinášejí nám více jak 35 minut materiálu, který ocení každý milovník tajemné a nebezpečné Zóny.

Následující video je v originálním ukrajinském znění. Doporučujeme aktivovat české titulky.

Autoři v úvodu vývojářského deníku zmiňují touhu navázat na kvality předchozích her série. Postupně se seznámíme se zástupci tvůrčího týmu a jejich jednotlivými pozicemi ve studiu. První kapitola videa se věnuje samotné Zóně, která bude rozdělena na dvacet jedinečných regionů. Velká rozloha Zóny je dle tvůrců důležitá pro imerzivní pocit svobody a samoty. Prostředí se věrně inspiruje reálnou oblastí jaderné havárie a v drtivé většině případů nebudeme při průzkumu nijak omezováni.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl se připomíná slíbeným vývojářským deníkem
i Zdroj: GSC Game World

Druhá kapitola nás vezme vstříc jednomu z příběhových úkolů, který se odehrává v prostředí močálů. Dle autorů můžeme počítat s tím, že během jednoho průchodu hrou rozhodně nezažijeme vše, co titul nabízí. Odměnou za průzkum nám bude plejáda vybavení, zbraní a jejich vylepšení. Pro přežití v zóně bude nutné hlídat stav hlavní postavy, a to například hlad či únavu. Velký důraz bude kladen i na umělou inteligenci nepřátel, kteří budou reagovat na základě vlastních domněnek. S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl nabídne 35 rozmanitých zbraní, které bude možné následně vylepšovat pomocí doplňků. Oproti původním hrám se tvůrci více zaměřili na chování obyvatel zóny, a to jak jednotlivců, tak i celých frakcí. Počítat máme i s vysokou mírou obtížnosti, která koreluje s celkovou myšlenkou hry. Čekat nicméně nemáme žádný systém úrovní. Postava se bude zlepšovat se samotným hráčem a jeho znalostmi okolního prostředí.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl se připomíná slíbeným vývojářským deníkem
i Zdroj: GSC Game World

Třetí kapitola vývojářského deníku se zaměřuje na imerzi, kterou nabídne příběh. Autoři popisují tvorbu filmových sekvencí (cutscén) pomocí tzv. “motion capture”. Těch by ve hře mělo být více jak tři hodiny, což umožní silné vtažení do děje. Ve čtvrté kapitole se studio GSC Game World ohlíží za náročným vývojem S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl, který stál všechny zúčastněné velkou porci úsilí. Hybnou silou byla dle tvůrců týmová spolupráce, bez které by hra nemohla vzniknout. 

Vydání S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl se opět odkládá
i Zdroj: GSC Game World

Vydání S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl se opět odkládá

Očekávaný akční titul S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl byl znovu odložen. Prostřednictvím příspěvků na Steamu a sociální…

V redakci jsme si vývojářský deník S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl opravdu užili a tvůrcům přejeme, aby vše běželo podle plánu. Hra vyjde 20. listopadu 2024, a to na PC a herní konzole Xbox Series X/S. Titul bude součástí nabídky předplatitelské služby Xbox Game Pass.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama