Demigod Článek 10 důvodů proč vás Demigod zadupe do země

10 důvodů proč vás Demigod zadupe do země

vaclavbednarhrej@seznam.cz

vaclavbednarhrej@seznam.cz

29. 10. 2008 23:31 15
Reklama

Článek původně vyšel v časopisu Level č. 170. Od minulého týdne najdete na stáncích číslo 171, mezi jehož hlavní lákadla patří plná hra Hitman: Blood Money (a druhý díl Hitmanových dobrodružství jako bonus), dále pak recenze africké akce Far Cry 2, postapokalyptického Falloutu 3 či hororového Dead Space. Samozřejmostí je druhé DVD plné původního obsahu, videorecenzí, rozhovorů, prostřižin a samozřejmě také Level TV.

Světové šílenství kolem módu pro Warcraft III známého pod zkratkou DOTA už několik let nezná mezí. Nejenže miliony hráčů jsou ho schopné hrát dlouhé hodiny stále dokola, ale vznikla o něm i písnička, která obletěla svět a viděli jsme ji na vlastní oči dokonce i na obrazovce v jednom brněnském fastfoodu. Tím nejlepším z DOTY se inspiroval pozoruhodný herní projekt Demigod, který chce namixovat dynamické souboje obřích hrdinů se strategickými a RPG prvky a samozřejmě prvotřídní grafikou. A při pohledu na obrázky se nabízí jediné slovo – monumentální.  

1. Chodící pevnosti

10 důvodů proč vás Demigod zadupe do země
i Zdroj: Hrej.cz
Představte si velkou věž. Ne, ještě mnohem větší a ne tak úzkou. Takovou tu opravdu masivní širokou horu kamene, která vypadá jako temelínská věž. Tak a teď si představte, že vás ta věž přetáhne po hlavě kladivem o velikosti sloního stáda. Zajímavá představa, viďte? Něco podobného asi budou na vlastní kaši zažívat řadoví vojáci, když si je vyhlédne některý z božských obrů. Především chodící pevnost jménem The Rook (v překladu šachová věž) se s neplatiči vstupného párat nebude.

2. Drsný multiplayer

10 důvodů proč vás Demigod zadupe do země
i Zdroj: Hrej.cz
Stejně jako původní DOTA, bude Demigod sázet především na online hraní, kterého se v bojových arénách můžou zúčastnit až dvě pětice hráčů proti sobě. Doba jednotlivých partií by se podle dosavadního testování měla pohybovat už kolem deseti minut a asi nepřesáhne tři čtvrtě hodiny. Půjde tedy o svižnou dynamickou akci, kde nebude čas na odpočinek. A když se uprostřed arény bude mydlit deset obřích hrdinů, tak se nejspíš budou otřásat okenní tabulky ještě na druhém konci ulice.

3. Gigantické artefakty

10 důvodů proč vás Demigod zadupe do země
i Zdroj: Hrej.cz
Za peníze bude možné nakupovat různé podpůrné lektvary a nejrůznější vybavení, jak to známe z Warcraftu. Už tak slušné schopnosti mamutích hrdinů se dají vylepšit například pomocí prstenů, brnění, zbraní, amuletů a dalších artefaktů. Vzhledem k velikosti jejich nositelů to určitě nebudou žádné maličkosti a jsme zvědaví, jestli se to projeví i na bojišti. Uvnitř takového průměrného prstenu by se totiž dala udělat přírodní rezervace a vratná záloha na lahvičku od lektvaru zajistí doživotní rentu ještě vašim vnoučatům.  

4. Obří zabijáci

10 důvodů proč vás Demigod zadupe do země
i Zdroj: Hrej.cz
Hrdinové se budou dělit do dvou kategorií – na generály a zabijáky. Zatímco generálové se budou soustředit na podporu vlastních jednotek, zabijáci je budou účinně likvidovat. Patří mezi ně například již zmíněný The Rook, který mimo jiné umí pomocí obřího kladiva vyvolat tlakovou vlnu a jako správný skaut disponuje také smrtícím paprskometem. Ani věže na jeho ramenou jistě neslouží jen jako lákadlo pro turisty. Dalším je třeba Torchbearer, který umí nepřátele mrazit i upalovat zároveň, Unclean Beast, vybavený smrtícím plynem, nebo Oak, jenž dovede vytvářet nemrtvé vojáky z padlých bojovníků.  

5. Masové vraždění

10 důvodů proč vás Demigod zadupe do země
i Zdroj: Hrej.cz
S každým zabitým protivníkem budou demigodům přibývat zkušenosti, které se s dalším novým levelem promění ve speciální schopnosti a zlepšení vlastností. Nekonečný krvavý kolotoč ještě podpoří honba za penězi, jež se budou získávat právě za pobité vojáky. Umožní stavbu obranných věží a nákup lepších jednotek, artefaktů nebo lektvarů. Řadoví vojáci se tak asi budou často cítit jako chodící cukrátka v sirotčinci a o nezastavitelný příval mrtvol bude postaráno.  

6. Kruté arény

10 důvodů proč vás Demigod zadupe do země
i Zdroj: Hrej.cz
Vzhledem k jednoduchému principu, kdy proti sobě stojí dvě základny v protilehlých rozích mapy a chrlí jednotky, bude vlastně každá mapa vypadat jako velká aréna. Svět je tvořen mixem fantasy prvků s magií a technologiemi, takže očekáváme velmi rozmanitá a někdy až bizarní bojiště. Na nich se budou střetávat klasické meče s hi-tech zbraněmi a lidé se zvířaty, nemrtvými, roboty nebo prostě jen neurčitými zrůdami. Působivé bitvy gigantických titánů s hordami bojovníků si pochopitelně můžete vyzkoušet i proti počítači, ale proč, když lze místo toho rozbrečet nějakého drzého poďobance?  

7. Rychlá destrukce

10 důvodů proč vás Demigod zadupe do země
i Zdroj: Hrej.cz
Hlavním cílem každé partie je zničení základny protivníků. Boj se tak bude postupně tlačit ze středu mapy směrem k okraji podle toho, jak jedna strana získá převahu. Obří polobohové sice nemohou natrvalo umřít, jejich oživení ale přece jen nějakou dobu potrvá. Ani obranné věže nevydrží vše, a jakmile se jedna strana dostane za hradby, bude to pro všechny budovy v dosahu znamenat rychlý proces i bez přispění levného ukrajinského betonu nebo opilých dělníků.  

8. Krvavé nároky

10 důvodů proč vás Demigod zadupe do země
i Zdroj: Hrej.cz
Tvůrci použili svůj vlastní engine vyvinutý pro Supreme Commandera, ale díky menšímu rozsahu zobrazení se můžeme těšit na velice promakané grafické detaily. Zejména samotní polobohové vypadají úchvatně a speciální efekty nezůstanou o nic pozadu. I řadové jednotky si však díky velkému přiblížení prohlédneme z takové blízkosti, že po nich budeme muset utírat zafuněný monitor. Už Supreme Commander byl na svou dobu dost náročný na hardware a v tomto směru se asi mnoho nezmění.  

9. Nemilosrdná kariéra

10 důvodů proč vás Demigod zadupe do země
i Zdroj: Hrej.cz
Autoři Demigodu, kteří mají prsty ve hrách jako Dungeon Siege, Supreme Commander nebo Total Anihilation, si pro online hraní přichystali vlastní službu GPGnet Service. Ta má fungovat jako propracovanější obdoba battlenetu, kde jednoznačně dominuje právě DOTA. Počítá se s hodnocenými i nehodnocenými zápasy, turnaji, možností zakládat klany a podobně. Existovat mají i žebříčky a systém nabídne automatické spojování podobně silných (nebo slabých) hráčů. Nepůjde tedy jen o izolované souboje, ale o opravdovou řež o co nejlepší umístění.  

10. Boj o povýšení

10 důvodů proč vás Demigod zadupe do země
i Zdroj: Hrej.cz
Světu Demigodu vládnou mocní bohové, v jejichž panteonu se právě uvolnilo jedno prázdné místo. Jestli za to může chřipka, neplacení daní nebo mateřská dovolená, nevíme, každopádně je to skvělá příležitost, jak si splnit sen každého politika a stát se bohem. Právě o tento post se vybraní smrtelníci povýšení na polobohy utkají ve speciálních arénách. Zájem o božství je samozřejmě veliký a ani se tomu nedivíme. I náš šéf by pak snad konečně pochopil, že na to parkovací místo opravdu máme nárok.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama