Apple z AS odstranil Fortnite, Epic jej žaluje
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Apple z AS odstranil Fortnite, Epic jej žaluje

Apple z AS odstranil Fortnite, Epic jej žaluje

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

13. 8. 2020 19:54 15
Reklama

Americký hardwarový gigant Apple rázně zakročil proti populární battle royale akci Fortnite. Ta úplně zmizela z nabídky App Store a nelze ji tedy stáhnout do mobilního zařízení s iOS. Současní majitelé ji nicméně stále hrát můžou.

Dle všeho jde o reakci na dnešní kontroverzní rozhodnutí společnosti Epic, která do menu hry implementovala novou možnost nákupu herní měny V-Bucks. Tu šlo dosud pořídit pouze skrze platformu App Store a Apple měl tak z každé zakoupené mikrotransakce poměrně vysokou provizi (hovoří se o 30 %). Nově ale hra umožňovala koupit V-Bucks přímo ze strany Epicu, což umožňovalo snížit cenu o dva dolary (z 9,99 USD na 7,99 USD). Hráči, kteří v nedávné době nakoupili měnu původním způsobem navíc dostali možnost zisku bonusových V-Bucks jako “odškodnění”.

Volba byla pro absolutní většinu hráčů pochopitelně jednoduchá, Apple ale rychle zareagoval a hru jednoduše stáhnul z nabídky App Store. Noví hráči si ji tedy prozatím nestáhnou.

Zpráva je to poměrně čerstvá. Firma Epic již oznámila, že na protějšek podává žalobu, na vyjádření Apple zatím čekáme.

Bývalý šéf plánování Amazonu Matthew Ball na Twitteru poznamenal, že podobné praktiky dlouhodobě používají například aplikace gastronomických řetězců Starbucks a McDonalds, přičemž je Apple nijak nepenalizuje.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama