Předpověděl Kodžima mazání svého jména?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Předpověděl Kodžima mazání svého jména?

Předpověděl Kodžima mazání svého jména?

Jiří Bigas

Jiří Bigas

20. 7. 2015 12:35 21
Reklama

Spory o Kodžimovo jméno na obalu Metal Gear Solid V: The Phantom Pain začínají pomalu připomínat mýty opředené demo P.T. Jednomu z fanoušků se teď podařilo v prologu nazvaném Ground Zeroes objevit Kodžimovu údajnou předpověď budoucích nešťastných událostí.

Kodžimův odchod z Konami a rozkol s brzy bývalým zaměstnavatel má prý reflektovat jedna z vedlejších misí, kam měl otec série ukrýt svůj vzkaz fanouškům. Video, které pořídil uživatel na YouTube s přezdívkou timesplitter88, velmi konkrétně upozorňuje na nápadné narážky a útržky dialogů v rámci úkolu, jímž podle autora chtěl Kodžima varovat své příznivce před tím, co se může stát.

Déjà vu mise, v níž se chopíme retro Snakea, obsahuje dílčí úkol, kdy má hráč najít loga her ze ságy Metal Gear. Loga titulů, které režíroval sám Kodžima, jsou následně odstraněna, zatímco tituly z této série, jejichž vývoj Kodžima přímo nevedl jako například Metal Gear Acid 2, jsou ponechána beze změny a okomentována třeba slovy: “Vypadá to, že tohle není nic zvláštního.”

Když se vám podaří identifikovat všechny patřičné symboly, jste oceněni coby fanoušek Hidea Kodžimy. Ze všeho nejpodivnější je ovšem vzkaz, který obdržíte. “Můžete být schopní vymazat značky, ale vzpomínky nikdy nezmizí…” To je panečku konspirační bomba. Věřte, nevěřte.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama