Metal Gear Solid 1 pro PS4 je na Kickstarteru
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Metal Gear Solid 1 pro PS4 je na Kickstarteru

Metal Gear Solid 1 pro PS4 je na Kickstarteru

Jiří Bigas

Jiří Bigas

7. 2. 2015 18:48 11
Reklama

Otec série Metal Gear Hideo Kodžima se nechal v uplynulých letech několikrát slyšet, že by rád viděl remake Metal Gear Solidu na nových konzolích.

Naposledy to prohlásil jen před pár dny s tím, že konzoli PlayStation 4 by určitě slušel open world remaster kultovní klasiky, nicméně on sám na něj čas nemá a nikdo jiný o jeho vytvoření zájem neprojevil. Jenže…

Neuplynul ani týden a hozenou rukavici sebral chlapík, který si prostě říká Tom a na Kickstarteru drze rozjel vlastní crowdfundingovou kampaň nazvanou výmluvně Metal Gear Solid 1 PS4 Remake. Všeříkající a donebevolající drzost. Takhle si to nejspíš věhlasný designér opravdu nepředstavoval.

Těžko říct, zda se má jednat o zoufalý pokus zaujmout pozornost Kodžimy a Konami, nebo jen snahu přiživit se na zcela očividném podvodu. Na každý pád je jasné, že majitele práv tahle iniciativa rozhodně bude zajímat, protože je nasnadě, že herní designér a animátor Tom z Denveru rozhodně nemá k něčemu podobnému požehnání, natož pak aby si lámal hlavu s autorským právem.

Podezřele stručná prezentace hry se hemží všeříkající bonmoty ve stylu: “Metal Gear Solid na Fox Enginu. Co víc potřebujete vědět?” Tom nás varuje, že jde o velkou hru, která si vyžádá spoustu práce a času, ale jeho jednočlenný tým bude dělat maximum, aby nedošlo k žádným nepříjemným odkladům.

No je to prostě splněný sen pro každého fanouška. Otevřete své peněženky, neváhejte a přihazujte. Kdo není škrt, může se kromě hry samotné a trička za lidových 500 dolarů, čili v přepočtu asi 12 tisíc korun, těšit i na vlastní tvář v Shadow Moses. Nebojte se, na svůj vytoužený remake nebudete čekat dlouho. Tom odhaduje, že bude hotov v březnu 2016. Tak to máme rádi, žádné zbytečné průtahy. Kodžimo, uč se!

Naštěstí se zatím nenašel nikdo, kdo Tomovi na tuhle pitomost skočil a přispěl. Do konce kampaně zbývá 27 dní a autor projektu si zatím na svůj účet připsal krásně kulatou nulu. Není to přitom žádný troškař, od fanoušků si řekl o rovných 650 tisíc dolarů, tedy přibližně 16 milionů korun. Na druhou stranu ve srovnání s reálnými náklady na skutečný remake je ještě skromný.

Možná si teď říkáte, že to je vlastně fuk. Prostě trouba, co se jen snaží přiživit, zviditelnit nebo alespoň pobavit na účet ostatních. Nicméně každý další takový vykuk poškozuje samotnou koncepci Kickstarteru a nezvěrohodňuje práci a snažení ostatních, těch poctivých. A to je přinejmenším dost smutná vizitka pro Kickstarter, pokud takový projekt na jeho webu vydrží déle než pár minut, které stačí k tomu, abyste ho prokoukli. Vždycky se totiž může najít někdo, kdo naletí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama