Zlaté Wii pro královnu Alžbětu je údajně zase na prodej, tentokrát za zlomek ceny
i Zdroj: Goldin.co
Kuriozity Novinka Zlaté Wii pro královnu Alžbětu je údajně zase na prodej, tentokrát za zlomek ceny

Zlaté Wii pro královnu Alžbětu je údajně zase na prodej, tentokrát za zlomek ceny

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

6. 5. 2022 17:32

Poměrně známá pozlacená konzole Nintendo Wii, kterou v rámci reklamní kampaně v roce 2009 poslalo vydavatelství THQ britské královské rodině, zřejmě opět hledá nového majitele. Objevila se totiž na inzertním portálu Goldin. Rozdíl mezi cenami je ale propastný, ještě v dubnu loňského roku jej totiž tehdejší majitel nabízel za 300 tisíc dolarů. Nyní se aukční cena pohybuje kolem 2000 dolarů.

Reklama

  • V aukci se opět objevuje pozlacené Wii
  • Loni se ho snažil sběratel prodat za 300 tisíc dolarů
  • Nyní ho jiný zdroj nabízí za zlomek ceny

Ke konzoli se váže dost kuriózní příběh. Dnes už zaniklé vydavatelství THQ v roce 2009 vydávalo sbírku miniher Big Family Games a pro propagaci hry se rozhodlo kopii vyslat přímo do Buckinghamského paláce, zřejmě aby si ji mohla vyzkoušet i britská královská rodina. Zda se dostala alespoň k někomu, nebo skončila kdesi na bezpečnostní prohlídce, se můžeme jen domnívat. Stopy po konzoli mizí kolem roku 2012 s bankrotem THQ a objevila se až loni, když se jí snažil prodat nizozemský sběratel Donny Fillerup, který ji získal už v roce 2017.

Sběratel prodává unikátní Wii ze zlata. Původně patřilo britské královně
i Zdroj: Hrej.cz

Sběratel prodává unikátní Wii ze zlata. Původně patřilo britské královně

Pokud jste sběrateli herních kuriozit a zvláštních konzolí, zpozorněte. Nizozemský sběratel Donny Fillerup totiž prodává…

28. 4. 2021 13:27
1

Dle listingu na Goldin zlaté Wii odkoupil neznámý zájemce, i když zřejmě za nižší cenu (původní Fillerupova nabídka nakonec byla stažena) a držel ve sbírce. Nyní jej nabízí s vyvolávací cenou necelých 1500 dolarů. To je dvěstěkrát nižší částka, než se kterou před rokem počítal nizozemský sběratel.

Nabídku navíc provází jisté podezření, že nemusí nutně jít o autentický kus. Magazín GamesRadar upozorňuje na to, že nebylo možné potvrdit sériové číslo konzole a zlatník zase nemohl vyzkoušet zlaté plátování, údajně kvůli původnímu plastovému šasi. Dobrá víra v případě poměrně drahé sběratelské konzole tak úplně nestačí.

Uvidíme, jak se bude pohnutý osud zlatého Wii vyvíjet dál.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama