Sběratel prodává unikátní Wii ze zlata. Původně patřilo britské královně
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sběratel prodává unikátní Wii ze zlata. Původně patřilo britské královně

Sběratel prodává unikátní Wii ze zlata. Původně patřilo britské královně

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

28. 4. 2021 13:27 1

Pokud jste sběrateli herních kuriozit a zvláštních konzolí, zpozorněte. Nizozemský sběratel Donny Fillerup totiž prodává Nintendo Wii pokryté zlatem, které původně “patřilo” britské královně Alžbětě II. Té konzoli věnovala společnost THQ v roce 2009 v rámci reklamní kampaně nepříliš úspěšného titulu Big Family Games. Zájemce vyjde na 300 tisíc dolarů (v přepočtu zhruba 6,5 milionu českých korun).

Reklama

  • Nizozemský sběratel prodává zlaté Wii
  • Chce za něj 300 tisíc dolarů
  • Původně konzoli věnovalo vydavatelství THQ královně Alžbětě II.

Konzole se samozřejmě do rukou panovnice nikdy nedostala, nakonec skončila jako raritní kousek u zmíněného sběratele. Ten ale nyní dle svých slov bilancuje svůj život a hodlá se přestěhovat, získává tak finance skrze prodej některých kusů jeho sbírky. Je fakt, že mu prodej pozlaceného Wii může život značně ulehčit, průměrný rodinný dům v Nizozemí vyjde dle statistik lokální banky Rabobank na zhruba 476 tisíc dolarů.

Konzole nad rámec drahého šasi nic speciálního nenabízí. Dle fotografií je ale v perfektním stavu. O osud kusu hardwaru se zajímal Chris Bratt na youtubovém kanále People Make Games. Ten ve videu shrnuje, že se o konzoli přestalo mluvit kolem roku 2012, kdy původní THQ vyhlásila bankrot. Připomínáme, že ochranné známky jednotlivých sérií šly do dražby o rok později a práva na firmu samotnou (s částí zbývajících značek) koupila švédská společnost Nordic Games. Z akvizice později vznikl dnešní vydavatelský gigant THQ Nordic.

Bratt nakonec ve videu vyráží přímo za Fillerupem, který mu ve svém dosavadním sídle v Utrechtu představuje svou sbírku i blyštivou konzoli.

Zlaté Wii můžete koupit na eBayi. Úsměvný je ten fakt, že kupce musí zaplatit poštovné, pro českého zájemce by ale nešlo o žádnou závratnou částku. K pořizovacím 300 tisícům dolarů stačí dle odhadu aukčního portálu přihodit dolar na mezinárodní přepravu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama