Záběry z Arma 3 jako válečná videa. Bohemia Interactive bojuje proti fake news vznikajících z jejich hry
i Zdroj: Bohemia Interactive
Novinka Záběry z Arma 3 jako válečná videa. Bohemia Interactive bojuje proti fake news vznikajících z jejich hry

Záběry z Arma 3 jako válečná videa. Bohemia Interactive bojuje proti fake news vznikajících z jejich hry

Radek Raudenský

Radek Raudenský

29. 11. 2022 10:28

Válka na Ukrajině je konfliktem, který se stal v rámci technologického rozmachu, a to se všemi vlastnostmi. Především se na internet dostávají hromady záběrů nejen z válečné fronty, bohužel ne všechny ale musí být nutně pravdivé. Mnoho z nich bylo vytvořeno v rámci válečného simulátoru Arma 3, který má na starosti české studio Bohemia Interactive.

Reklama

  • Bohemia Interactive reaguje na rozšířené falešné záběry z Arma 3
  • Mnozí je vydávají za reálná videa z konfliktu
  • Studio nyní ukazuje, jak tyto záběry identifikovat

Bohužel se z celé této situace stal natolik velký problém, že se české studio rozhodlo reagovat. Včera tak vydalo krátké video, které ukazuje, jakým způsobem se ze záběrů ze hry mohou stát falešné záběry, které mohou posloužit jako důkaz útoku na nepřátelskou pozici. V blogovém příspěvku se pak studio vyjadřuje detailněji.

„I když je lichotivé, že Arma 3 simuluje moderní válečný konflikt natolik realisticky, rozhodně nejsme potěšeni, že lze hru zaměnit za reálné záběry a použít jako válečnou propagandu. Stalo se tak v minulosti (video z Arma 3 měly zobrazovat konflikty v Afghánistánu, Sýrii, Palestině apod.), v současné době ale tento obsah získal trakci díky současnému konfliktu na Ukrajině. Snažíme se proti tomuto obsahu bojovat nahlašováním videí, ale je to neefektivní. S každým sundaným videem se jich objeví dalších deset. Avšak našli jsme způsob, jak aktivně spolupracovat s velkými mediálními domy a ověřovateli faktů (jako AFR, Reuters a další), kteří mají větší dosah a kapacitu na boj s fake news,“ tvrdí PR manažer Bohemia Interactive Pavel Křižka.

Ve zbytku zprávy se pak studio snaží ukázat hlavní vlastnosti záběrů ze hry, které se vydávají za reálná videa z boje. Často mají videa velice nízké rozlišení, roztřesenou kameru a jsou bez zvuku. Také neukazují lidi v pohybu, naopak jsou natáčena za tmy nebo v noci. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama