YouTuber otestoval odolnost Steam Decku, jak si vedl proti noži, zapalovači a snaze o přelomení?
i Zdroj: JerryRigEverything / YouTube
Hardware Novinka YouTuber otestoval odolnost Steam Decku, jak si vedl proti noži, zapalovači a snaze o přelomení?

YouTuber otestoval odolnost Steam Decku, jak si vedl proti noži, zapalovači a snaze o přelomení?

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

23. 5. 2022 10:42

YouTuber JerryRigEverything je vedle řady dalších druhů videí známý pro testy, ve kterých testuje odolnost mobilních přístrojů vůči různým druhům poškození. V zatím posledním videu se mu do ruky dostala mobilní konzole Steam Deck, a my tak  víme, jak si žádaná novinka od Valve vede v souboji s nožem, plamenem nebo obyčejnou lidskou silou.

Reklama

  • YouTuber JerryRigEverything vyzkoušel odolnost nejdražšího Steam Decku proti poškrábání, pálení i ohybu

Konkrétně otestoval nejdražší (v přepočtu zhruba 15 tisíc korun) 512GB variantu s matným displejem určeným pro hraní třeba za prudšího slunečního svitu. Odolnost displeje pak vyzkoušel poškozením různými předměty na Mohsově stupnici tvrdosti. V tomto testu si nejlepší dostupný Steam Deck příliš dobře nevedl, viditelné stopy zanechával už hrot tvrdosti druhé úrovně a od šesté úrovně šlo o hluboké rýhy, právě kvůli matné vrstvě eliminující odlesky. Majitelé této verze by tedy měli být na svůj displej obzvlášť opatrní.

Další zbraní obrácenou proti Decku byl lámací nůž. Plastové šasi konzole samozřejmě škrábání neodolají. Příjemné je ale zjištění, že symboly na akčních tlačítkách (ABYX) jsou zapuštěny hluboko do těla tlačítek, normálním používáním se jich tedy rozhodně nezbavíte.

Zkouškou ohněm narozdíl od škrábání prošel displej na výbornou. Přímý zásah plamenem ze zapalovače sice do displeje vypálí černou stopu, ta ale rychle mizí a ve výsledku nezpůsobí žádné trvalé poškození. To samé pak platí pro snahu zařízení rozlomit holýma rukama. Pevné šasi konzole jen tak nerozlomíte a i přes mírné ohnutí snaha nepoškodila displej. Otázkou zůstává, jak by konzole odolala například zasednutí.

Dojmy z používání Steam Decku, plnohodnotné nové konzole
i Zdroj: Valve / Steam Store

Dojmy z používání Steam Decku, plnohodnotné nové konzole

Žijeme v době mobilních telefonů. Sice se na Hrej prakticky výhradně věnujeme v uvozovkách velkým platformám, trh mobilních…

14. 3. 2022 15:30
5

V současnosti můžou noví zájemci o Steam Deck očekávat jeho odeslání nejdříve v říjnu letošního roku. Stále chystáme sérii článků, ve kterých se na konzoli podíváme podrobněji.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama