Xzone zveřejňuje žebříček prodejů v prosinci. Překvapivě se nejlépe prodával The Callisto Protocol
i Zdroj: Striking Distance Studios
České hry Novinka Xzone zveřejňuje žebříček prodejů v prosinci. Překvapivě se nejlépe prodával The Callisto Protocol

Xzone zveřejňuje žebříček prodejů v prosinci. Překvapivě se nejlépe prodával The Callisto Protocol

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

2. 1. 2023 10:46

Prosinec, a s ním i rok 2022 je za námi. Zatímco řetězec JRC se v minulém týdnu pochlubil výsledky za celý rok, kolegové z Xzone zveřejnili statistiky právě za prosinec. Dle jejich žebříčku v prosinci byl největší zájem o krabicové verze The Callisto Protocol.

Reklama

  • Žebříček fyzických prodejů za prosinec zveřejnil řetězec Xzone
  • Nejlépe se prodával The Callisto Protocol, PlayStation 5, kniha O hrách a lidech a vinyl se soundtrackem God of War

Očekávaný survival horor sice v recenzích možná nedopadl tak, jak by si autoři představovali, a v době vydání se navíc potýkal s vážnými technickými problémy na počítačích. České hráče ale zřejmě zaujal. V prosinci se prodával lépe, než velmi úspěšný God of War Ragnarök, který odsunul na druhé místo. Úspěch exkluzivit PlayStationu dále potvrzuje Horizon: Forbidden West na třetím místě a pečetí Gran Turismo 7 na místě pátém.

NEJPRODÁVANĚJŠÍ HRY XZONE ZA PROSINEC 2022

 

  1. The Callisto Protocol
  2. God of War Ragnarök
  3. Horizon: Forbidden West 
  4. FIFA 23
  5. Gran Turismo 7
  6. Need for Speed Unbound
  7. Cuphead
  8. FixFox
  9. Crisis Core: Final Fantasy VII
  10. Fortnite: Minty Legends Pack

Zatímco jinde celoročně vládla FIFA, u Xzone fotbal tolik netáhne a těsně mu unikla bedna. Na druhou stranu může překvapit zájem o fyzickou verzi Cuphead nebo Crisis Core: Final Fantasy VII. Příjemná je podpora české nezávislé tvorby, reprezentované roztomilým titulem FixFox Jaroslava Melouna (Rendlike). Ten se dočkal krásné Xzone Edice, a i díky ní se hra dostala na osmé místo prosincového žebříčku.

Xzone ale tradičně zveřejňuje také výsledky v oborech konzolí, merchandise a nově i gramofonových desek. Mezi konzolemi zůstává situace stejná. Dominuje PlayStation 5, který se o Vánocích konečně dočkal normálních skladových zásob. Zájem byl ale i o Nintendo Switch, zatímco na Xboxy zbyly až čtvrtá a pátá místa.

Merchandise tentokrát ovládl časopis Level. Knižní sbírku rozhovorů O hrách a lidech si zřejmě pod stromečkem rozbalila celá řada hráčů. Úspěch slavil i Herní deník 2.0, deníková publikace, kterou vytváří sám obchodní řetězec.

Zmiňovanou popularitu platformy PlayStation pak uzavírají prodeje soundtracků na vinylech, kde v prosinci bednu tvoří God of War, The Last of Us a Ratchet & Clank: Rift Apart.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama