Obrat Xzone vyrostl za hospodářský rok o 30 %, připravuje obrazovou knihu o Mafii
i Zdroj: Xzone
Byznys Novinka Obrat Xzone vyrostl za hospodářský rok o 30 %, připravuje obrazovou knihu o Mafii

Obrat Xzone vyrostl za hospodářský rok o 30 %, připravuje obrazovou knihu o Mafii

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

10. 5. 2022 13:40

Český obchodní řetězec Xzone se pochlubil výsledky za uplynulý hospodářský rok. Od konce loňského března vzrostl jeho obrat o zhruba 30 % na 147 milionů korun bez DPH. Společnost také chystá knihu The Art of Mafia Trilogy, která v obrázcích zmapuje historii populární české série.

Reklama

  • Český herní řetězec Xzone dále zvyšoval obrat
  • Má za sebou úspěšný Q1 kalendářního roku 2022
  • Plánuje další Xzone Edice i obrazovou knihu k Mafii

Během uplynulého hospodářského roku Xzone vstoupilo na Slovensko se svou slovenskou mutací Xzone.sk a došlo na akvizici prodejce merchandise Gamlery. Xzone také rozšiřuje kapacity skladů.

Xzone plně vstupuje na Slovensko. Transformuje lokální síť GameExpres.sk
i Zdroj: Hrej.cz

Xzone plně vstupuje na Slovensko. Transformuje lokální síť GameExpres.sk

Tuzemská síť herních obchodů Xzone mění své působení na Slovensku. Dosavadní eshop GameExpres.sk, který Xzone provozoval od…

27. 7. 2021 21:36

„V růstu nám pomáhal neutuchající zájem o nové konzole v čele s PlayStation 5, výrazné zaměření na herní a filmové dárkové předměty a také velmi silný poslední kvartál. Q1 2022 byl našlapaný herními blockbustery jako Horizon Forbidden West, Gran Turismo 7, Elden Ring a další,“ okomentoval výsledky zakladatel a spolumajitel sítě Martin Schovanec.

Obchod zároveň poodhalil své plány na letošní rok. V létě by mělo dojít ke stěhování do nových skladových prostor, od čehož si slibuje rychlejší a jednodušší expedici i vyšší kapacity. Xzone také chce dále rozvíjet svou nabídku produktů Originals, ve kterých vytváří speciální upomínkové předměty (typicky steelbooky nebo artbooky) pro konkrétní hry. Koncem léta má napříkald vyjít knižní The Art of Mafia Trilogy, „velká obrazová kniha o slavné české herní sérii, kterou sami produkujeme pro americkou společnost 2K Games,“ láká Schovanec. Netají se i ambicemi na tvorbu dalších speciálních edic a expanzi do další, blíže nespecifikované země.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama