Xbox Series se v Japonsku poprvé prodává lépe než PlayStation 5
i Zdroj: Microsoft
Byznys Novinka Xbox Series se v Japonsku poprvé prodává lépe než PlayStation 5

Xbox Series se v Japonsku poprvé prodává lépe než PlayStation 5

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

20. 5. 2022 16:46 2

Předchozí týden zaznamenal konzolový trh v Japonsku zvláštní moment. Vůbec poprvé totiž v prodejích předehnaly konzole Xbox Series konkurenci v podobě PlayStationu 5.

Reklama

  • V Japonsku se minulý týden poprvé prodalo více Xboxů Series než PlayStationu 5
  • Kraluje ale Switch

Konkrétně se Xboxů prodalo 6225 kusů, zatímco PlayStation 5 si našel jen 2693 nových majitelů. Na prvním místě nicméně s dost drtivým náskokem zůstává Nintendo Switch. Toho se za sedm dnů prodalo přes 65 tisíc kusů. Zajímavostí je, že se ještě našlo 22 zájemců o PlayStation 4.

S informacemi přišel magazín Famitsu. Zajímavé je, že ze všech prodaných Xbox Series celkem 98 % tvoří levnější a kompaktnější varianta Xbox Series S. Minimálně v Japonsku se tedy zřejmě sázka Microsoftu na dva výrazněji odlišné modely konzole vyplatila. Obecně se pak generaci Xbox Series daří mnohem lépe než předchůdci v podobě Xboxu One, který ve srovnání s PlayStationem 4 drtivě prohrával. Japonce údajně láká například nabídka služby Xbox Game Pass.

Za týdenním výsledkem samozřejmě také může stát rozdíl v dostupnosti hardwaru, se kterým se konzole potýkají od spuštění prodeje.

Žebříčku prodejů kopií her taktéž vévodí Nintendo se Switch Sports a Kirby and the Forgotten Land. Jediné hry v žebříčku třiceti nejprodávanějších, které nemají také verzi pro Switch, jsou Elden Ring a Gran Turismo 7.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama