Xbox One už se nevyrábí od roku 2020, výrobce se soustředí jen na novou generaci
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Xbox One už se nevyrábí od roku 2020, výrobce se soustředí jen na novou generaci

Xbox One už se nevyrábí od roku 2020, výrobce se soustředí jen na novou generaci

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

13. 1. 2022 14:20

Včera jsme vás informovali o tom, že společnost Sony chce údajně pokračovat v produkci své konzole PlayStation 4 a v letošním roce vyrobit další milion kusů, v reakci na nedostatek novějšího PlayStationu 5. Zástupci konkurenčního Microsoftu nyní v souvislosti s tím potvrdili, že se Xbox One naopak nevyrábí více než rok.

Reklama

  • Xbox One už se nevyrábí od konce roku 2020
  • Microsoft se soustředil na produkci nové generace

Ředitelka produktového marketingu konzolí Xbox Cindy Walker to potvrdila magazínu Verge. Dle jejích slov se firma rozhodla plně soustředit na produkci nových přístrojů Xbox Series S a X, produkce staršího One tak byla ukončena někdy na konci roku 2020.

Pozice Microsoftu nicméně v tomto ohledu není tak úplně stejná. O PlayStation 4 i 5 byl a je větší zájem, Xbox má navíc v současné nabídce i levnější Series S, u kterého nedochází k tak velkému přesahu poptávky nad nabídkou a lze jej velmi jednoduše pořídit u většiny distributorů.

V praxi to znamená, že prodejci v posledních měsících doprodávali zbytky skladových zásob Xboxů One, One S a One X. V současnosti už ani jednu variantu konzole nenabízí žádný český prodejce a i v zahraničí jej lze sehnat jen velmi obtížně.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama