WRC Generations na Switchi i týdny po vydání chybí slibované online režimy
i Zdroj: KT Racing / Nacon
WRC Generations Novinka WRC Generations na Switchi i týdny po vydání chybí slibované online režimy

WRC Generations na Switchi i týdny po vydání chybí slibované online režimy

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

29. 12. 2022 15:24

Rozloučení francouzského studia KT Racing s licencí světového šampionátu rallye v podobě WRC Generations bylo letos na “velkých” platformách příjemným překvapením. Na kapesním Switchi ale hra vyšla tradičně se zpožděním, tentokrát alespoň ve stejný rok. Hře ale chybí poměrně zásadní část slibovaného obsahu.

Reklama

  • Ve WRC Generations dle jediné switchové recenze chybí proklamovaný obsah
  • Hra je také dost ošklivá a špatně se ovládá

Recenze Switchové verze totiž ani po vydání nevycházely, na internetu jste si tedy mohli přečíst doslova nula hodnocení, jak se vlastně na konzoli osekanější verze závodů hraje. Až dnes vyšla recenze na specializovaném webu Nintendo Life. A mělo to své logické důvody.

Recenzent Chris Scullion poměrně věcně hodnotí, že nejde o špatné ježdění se slušnou nabídkou tratí, verzi pro Switch ale pochopitelně trápí velmi slabá grafika. Problémem je také citlivost řízení plynem, protože hra defaultně využívá dvou zadních spouští, které ale u Swiche nemají analogový stisk. Mají tedy jen dvě polohy (vypnuto, zapnuto), což je pro jemnou práci s plynem a brzdou značně nevhodné. 

Autor recenze situaci vyřešil namapováním zrychlení a brždění na pravou analogovu páčku. Přitom na oplátku musel ovládání pohledu kamery odvelit na jednu ze spouští, což není příliš elegantní řešení. Jiné ale prý neexistuje, tedy pokud chcete alespoň relativně přesné řízení.

Alarmujícím problémem je nicméně úplná absence multiplayerových režimů. Ty jsou jedním z hlavních prodejních bodů titulu. Na klasických platformách WRC Generations nabízí systém lig, ve kterých je možné vytvářet vlastní týmy a vyjíždět si lepší pozice v žebříčcích. Tuto funkci najdete i v popisu na Nintendo eShopu, ve hře ale dle Sculliona úplně chybí. Redaktor se dle svých slov snažil několik týdnů sehnat vyjádření autorů, ti ale o podobě hry zarytě mlčí. I proto recenze vyšla s takovým zpožděním.

Stejně lživý je také popisek předchozího ročníku WRC 10, který měl nabízet eSportové události a výzvy. Dodnes do něj ale žádný podobný prvek přidán nebyl. To není pro studio KT Racing i vydavatele Nacon úplně dobrá vizitka.

Pokud tedy chcete závodit, a vyloženě netrváte na Switchi, raději si WRC Generations pořiďte na jiných platformách. Tam dostanete velmi solidní rallye s obří nabídkou obsahu a zábavným i přístupným jízdním modelem.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama